etusiulle artikkeli

JAA

Takuulementin toimitusjohtaja Teemu Tuuli ja SOLin palveluohjaaja Minna Kivi.

– Enää minulla ei ole mitään ennakkoluuloja vuokratyöntekijöitä kohtaan, Takuulementin toimitusjohtaja Teemu Tuuli kertoo.
– Kun asiakkaan tuntee hyvin, oikeanlaisten työntekijöiden rekrytointi on helppoa, palveluohjaaja Minna Kivi lisää.

HENKILÖSTÖPALVELUT

Hektisiä hetkiä Humppilassa

Takuuelementillä paiskitaan töitä pääsääntöisesti kahdessa vuorossa. Elementtejä valmistava, kausiluonteisella alalla toimiva tehdas pyörii osittain SOLilaisin voimin. – Tämä järjestely toimii mainiosti, toimitusjohtaja Teemu Tuuli toteaa.

Rakennusalalla puhutaan lamasta mutta Takuuelementin tehtaalla siitä ei näy jälkeäkään. Yritys valmistaa elementtejä rakennusteollisuudelle.

– Viimeiset kolme vuotta ovat olleet reippaan kasvun aikaa. Liikevaihtomme on kolminkertaistunut, eikä mitään merkkiä päinvastaisesta kehityksestä ole näkyvissä, yrityksen toimitusjohtaja Teemu Tuuli kertoo tyytyväisenä.

Yritys kuuluu Päätoimija-konserniin, joka muodostuu erilaisten kohteiden rakentamiseen erikoistuneista rakennusliikkeistä.

Rekrytoinnit eivät enää vie resursseja.

– Työn alla on monenlaisia kohteita kuten hoivataloja, asuntoalueita, kerrostaloja, toimitiloja, logistiikkaterminaaleja ja myymälöitä.

Takuuelementti palvelee kaikkia konsernin rakennusyhtiöitä.

– Toki, meillä on myös muita asiakkaita. Heidän osuutensa on nyt noin kymmenen prosenttia liikevaihdosta.

Talousohjattu rakentaminen toimii

Liiketoiminnan voimakas kasvu johtuu Tuulen mielestä konsernin hyvin suunnitelluista konsepteista.

– Päätoimija-konserni myy, sitä mitä asiakkaat tarvitsevat eli kokonaisvaltaista palvelua. Meiltä voi ostaa esimerkiksi teollisuushallin avaimet käteen – periaatteella. Hoidamme tarvittaessa tilaajan puolesta kaiken tonttihankinnasta alkaen ja koko rakennusprosessi on alusta loppuun yhden toimijan hallinnassa. Tarvittaessa etsimme jopa sopivat investoijat rahoittamaan vuokratiloja. Puhummekin talousohjatusta rakentamisesta.

Toinen kilpailussa pärjäämisen syy on Tuulen mukaan toimitusnopeus.

– Yhden toimijan projektissa kaikki pysyy paremmin kasassa. Esimerkiksi Rakennusliike Lehto Oy rakensi Uuteenkaupunkiin viime vuonna yli 6 000 neliötä logistiikkatiloja. Vaikka lopullinen päätös urakasta saatiin vasta toukokuun alussa, syyskuun lopussa kaikki oli jo valmista ja käyttäjä pääsi muuttamaan sisään.

Tuuli kertoo, että myös ympäristöarvot voidaan yhden toimijan mallissa ottaa paremmin huomioon.

– Toimimme ekologisesti sekä tehtaalla että työmailla, eli kierrätämme kaiken ylijäämämateriaalin.

Takuuelementin oma tuotekehitys pyrkii osaltaan lisäämään rakentamisen kustannustehokkuutta.

– Säästöä syntyy siitä, kun komponenteista voidaan tehdä yksinkertaisempia mutta silti yhtä toimivia. Toisaalta lisäämme tuotteeseemme myös jalostusarvoa.

Arjen helppous

Pääsääntöisesti konsernin omiin tarpeisiin toimivan tuotantoyksikön johtaminen on välillä hyvinkin hektistä toimintaa.

– Yksi puhelinsoitto iltapäivällä saattaa yhtäkkiä tuplata työntekijöiden tarpeen, kun siirrymme loppuvuodeksi yhdestä vuorosta kahteen pikavauhtia, Teemu Tuuli kertoo.

Tuuli kehuu, että näissä tilanteissa SOLin Henkilöstöpalveluista on ollut aivan suunnaton hyöty.

– Aikaisemmin rekrytoinnit sitoivat aivan liian paljon resursseja. Nyt otan vain yhteytä SOLiin ja jään odottamaan uusien työntekijöiden esittelyjä.

SOLin palveluohjaaja Minna Kivi kertoo, että SOL on tehnyt Takuuelementin kanssa yhteistyötä yli viiden vuoden ajan. Tutulle asiakkaalle on mukava toimittaa työntekijöitä.

– Pitkällä historialla on merkitystä. Se helpottaa oikeiden henkilöiden valintaa. Me tiedämme hyvin minkälaiseen työhön ja minkälaisia henkilöitä täällä tarvitaan, hän kertoo.

Kivi on rekrytoinut tekijöitä tehtaalle muutaman vuoden ajan.

– Tänne on aina kiva lähettää uusia ihmisiä töihin, kun tietää miten rento ja mukava ilmapiiri tehtaalla on, Minna Kivi sanoo.

Teemu Tuuli kehuu SOLin kautta tulleita työntekijöitä.

– Myönnän, että olin aiemmin vähän ennakkoluuloinen vuokratyöntekijöitä kohtaan, mutta enpä ole enää, hän toteaa nauraen.

– Olemme saaneet mainioita ammattitaitoisia ihmisiä hommiin, enkä löydä valittamisen aihetta, hän jatkaa.

Tiivistä yhteistyötä

Takuuelementin tehtaalla on toisinaan töissä jopa enemmän SOLilaisia kuin omia työntekijöitä.

Olemme saaneet mainioita ammattilaisia töihin.

– Mitään ongelmia siitä ei ole syntynyt. Meillä kaikki ovat samanarvoisia, ja päällepäin ei todellakaan näy, kuka palkan maksaa, Teemu Tuuli toteaa.

Minna Kivi korostaa, että normaalien laadunvalvontarutiinien ja asiakastyytyväisyyskyselyiden lisäksi on tärkeää olla läsnä asiakkaan arjessa.

– Näin varmistuu se, että kaikki on kohdillaan joka päivä.

Hän kertoo, että yhteyttä pidetään tiiviisti sähköpostitse ja puhelimen välityksellä.

– Ja olen myös tuttu vieras täällä paikan päällä, hän lisää.

SOLin palveluvastaava Jere Lipsonen

Täällä kaikki ovat tasa-arvoisia

SOLilainen palveluvastaava Jere Lipsonen on tehnyt töitä Takuuelementillä nyt noin vuoden verran.

– Sellaista päivää ei ole, ettei täällä naurettaisi, hän kehuu tehtaan työilmapiiiriä.

Jere on suorittanut rakennusalan ammattitutkinnon vuonna 2010 ja halusi alan töihin.

– Opiskelujen jälkeen tein sekalaisia rakennushommia ja vähän aikaa olin Espanjassa puhelinmyyjänä. Ennen tänne tuloani olin kiinteistönhuoltohommissa. Oli kivaa päästä takaisin oman alan töihin.

Vuokratyöntekemistä Jere ei koe ongelmaksi.

– Meillä on täällä tosi mukava porukka ja samassa asemassa me olemme kaikki riippumatta siitä, kenen palveluksessa ollaan.

Jerellä on vakituinen työsuhde SOLiin ja mies on tyytyväinen tilanteeseen.

– Tunnit kirjaan helposti ylös netissä ja muutenkin hommat hoituvat. Esimerkiksi uudet työvaatteet on aina saanut heti, kun on tarvinnut.

Tällä hetkellä nuori isä asuu Humppilassa viikot ja matkustaa viikonloppuisin perheensä luo Lohjalle. Kotona odottavat avovaimon lisäksi 2-vuotias tytär Helmi sekä 2 kuukautta vanha tytär Henni.

– Talven aikana on tarkoitus, että perhe muuttaa myös tänne Humppilaan.

Työuran seuraava askelkin on jo suunnitelmissa.

– Jossain vaiheessa haluaisin jatkaa oman alani opintoja, Jere toteaa lopuksi.

TEKSTI JA KUVAT: VAULA AUNOLA

Tutustu SOL Henkilöstöpalveluihin

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1 2 3 4

half-moon
Teknologiayritys löytää osaajia

Teknologiayritys löytää osaajia

Kansainvälisen Keysight Technologies -yhtiön oululaisessa Nemo Wireless Network Solutions -yksikössä työskentelee vaativissa tuotanto- ja asiakaspalvelutehtävissä SOL Henkilöstöpalveluiden työntekijöitä. – Heillä on laaja työnkuva ja he ovat innokkaita, motivoituneita ja toimivat osana tiimiä, Nemon Tanja Leinonen sanoo. 

half-moon
Lasitehtaan rekrytointi sujuu

Lasitehtaan rekrytointi sujuu

Haapajärvellä ja Kiuruvedellä rakennusteollisuuden lasituotteita valmistava PLG on käyttänyt SOLin henkilöstöpalveluja jo viisi vuotta. – Palvelu säästää enimmältä etsimiseltä, mikä on meille helppoa, PLG:n tuotantopäällikkö Petri Savimäki sanoo.

half-moon
Maalareita, koneistajia, lasittajia, pakkaajia, toimihenkilöitä…

Maalareita, koneistajia, lasittajia, pakkaajia, toimihenkilöitä…

Kaskipuu on käyttänyt vuokratyövoimaa vuosia. Perheyrityksen tehtaanjohtaja Matti Kämäräinen toteaa, että SOLin valtteja on nopea reagointi ja asioiden ennakoiminen.

half-moon
Juhlahumua Tuurissa

Juhlahumua Tuurissa

SOL 25 – Vesa Keskinen 50. Kesäistä, rentoa yhdessäoloa Kyläkaupalla, jonne Keskinen kerää nyt maailman suurinta sarjakuvakokoelmaa – miljoonaa Aku Ankkaa.

half-moon
Henkilöstöpalvelujen upea kasvuloikka

Henkilöstöpalvelujen upea kasvuloikka

SOL Henkilöstöpalveluista tuli viime vuonna yksi alan suurimmista valtakunnallisesti toimivista yrityksistä. – Liikevaihtomme kasvoi yli 60 prosenttia. Upeaa on myös se, että liki 100 prosenttia uusista ja vanhoista asiakkaistamme pitää palveluamme hyvänä tai erinomaisena, toimitusjohtaja Niilo Kemppe toteaa.

half-moon
Hyvällä asenteella

Hyvällä asenteella

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri vastaa yli puolen Suomen sairaanhoidosta. SOL Henkilöstöpalveluiden kautta on saatu osaavia tekijöitä monenlaisiin töihin jo vuosien ajan.