etusiulle artikkeli

JAA

SOL välittää henkilökohtaisia avustajia

– Tapaamme ensin avustettavan hänen kodissaan ja kartoitamme hänen tarpeensa ja toivomuksensa avustajan suhteen, henkilöstöneuvottelija Johanna Aaltonen sanoo.

HENKILÖSTÖPALVELUT

SOL välittää henkilökohtaisia avustajia

–Työntekijät valitaan huolella, hyvän fiiliksen pitää olla molemminpuolista, henkilöstöneuvottelija Johanna Aaltonen sanoo.

SOL Henkilöstöpalvelut on tehnyt sopimuksen henkilökohtaisten avustajien välittämisestä jo usean kunnan kanssa.

SOL toimii työnantajana ja hoitaa kaikki paperityöt sekä sijaiset.

– Tällä hetkellä meillä on avustajia Helsingin, Espoon, Siuntion, Keravan, Kouvolan ja Kuusamon alueella. Muidenkin kuntien kanssa sopimuksia on valmiina, henkilöstöneuvottelija Johanna Aaltonen sanoo. 

SOL toimii avustajien työnantajana ja hoitaa kaikki paperityöt avustettavan puolesta. Kunta korvaa kustannukset asiakkaalle myönnetyn tuntimäärän mukaan.

– Tapaamme ensin avustettavan hänen kodissaan ja kartoitamme hänen tarpeensa ja toivomuksensa avustajan suhteen. Sen jälkeen lähdemme etsimään juuri hänelle sopivaa henkilöä työntekijöistämme. Näin läheisessä työssä henkilökemioiden pitää toimia ja hyvän fiiliksen pitää olla molemmin puolista.

– Toisinaan se on ”rakkautta ensi silmäyksellä”, mutta yleensä siinä menee viikko tai kaksi, että nähdään miten suhde toimii. Hakuprosessissa avustajien taustat myös tutkitaan tarkkaan eikä sairastumisista tai lomista tarvitse huolehtia. Me hoidamme sijaisen. 

Ihmisläheistä työtä

Johanna Aaltonen kertoo, että hakijoita avustajan työhön on riittänyt.

– Osasyynä voi olla se, että olemme iso ja valtakunnallinen tekijä. Monet avustustehtäväthän ovat osa-aikaisia ja tarvittaessa pystymme tarjoamaan useampia avustettavia tai muita töitä saman katon alta. Avustajalla saattaa olla esimerkiksi kolme erilaista asiakasta, mikä tuo vaihtelua työviikkoon. 

Avustajat tulevat töihin hyvin erilaisilla taustoilla.

– Arvostamme sitä, että henkilö on aidosti kiinnostunut ihmisläheisestä työstä ja avustajina työskentelee yhtä lailla parikymppisiä kuin eläkeikäisiäkin.

– Avustajalta ei ainakaan vielä vaadita mitään lakisääteistä ammatillista tutkintoa. Meillä on kuitenkin riveissä lähihoitajia ja sairaanhoitajia, joista monet ovat kertoneet kokevansa mielekkääksi sen, että saavat rauhassa keskittyä yhden henkilön avustamiseen.

Teksti Vaula Aunola Kuvat Antero Aaltonen 

NAURETAAN SAMOILLE ASIOILLE

Else Gamst-Nielsen avustaa Pirkko ja Veli Juhani Palmia arjen rutiineissa.

– Laitamme ruokaa, käymme yhdessä kaupassa ja hoitamassa erilaisia asioita. Ensi viikolla minulla on esimerkiksi silmälääkäri ja menemme sinne yhdessä, Pirkko Palm sanoo.

Else on Palmien ensimmäinen SOLilainen avustaja. Aiemmin he toimivat itse työnantajina.

Lue koko juttu

Palmit

Pirkko ja Veli Juhani Palm saivat kutsun yhdessä avustajansa Else Gaimst-Nielsenin (oik.) kanssa SOLin vuosittain tarjoamalle avustettavien ja avustajien kesälounaalle.

SOL Henkilöstöpalvelut

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1 2 3 4

half-moon
Maalareita, koneistajia, lasittajia, pakkaajia, toimihenkilöitä…

Maalareita, koneistajia, lasittajia, pakkaajia, toimihenkilöitä…

Kaskipuu on käyttänyt vuokratyövoimaa vuosia. Perheyrityksen tehtaanjohtaja Matti Kämäräinen toteaa, että SOLin valtteja on nopea reagointi ja asioiden ennakoiminen.

half-moon
Juhlahumua Tuurissa

Juhlahumua Tuurissa

SOL 25 – Vesa Keskinen 50. Kesäistä, rentoa yhdessäoloa Kyläkaupalla, jonne Keskinen kerää nyt maailman suurinta sarjakuvakokoelmaa – miljoonaa Aku Ankkaa.

half-moon
Henkilöstöpalvelujen upea kasvuloikka

Henkilöstöpalvelujen upea kasvuloikka

SOL Henkilöstöpalveluista tuli viime vuonna yksi alan suurimmista valtakunnallisesti toimivista yrityksistä. – Liikevaihtomme kasvoi yli 60 prosenttia. Upeaa on myös se, että liki 100 prosenttia uusista ja vanhoista asiakkaistamme pitää palveluamme hyvänä tai erinomaisena, toimitusjohtaja Niilo Kemppe toteaa.

half-moon
Nauretaan samoille asioille

Nauretaan samoille asioille

Else Gamst-Nielsen avustaa Pirkko ja Veli Juhani Palmia arjen rutiineissa. Aiemmin he toimivat itse avustajiensa työnantajina, nyt SOL toimii työnantajana ja hoitaa paperityöt sekä lomasijaiset.

half-moon
Hyvällä asenteella

Hyvällä asenteella

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri vastaa yli puolen Suomen sairaanhoidosta. SOL Henkilöstöpalveluiden kautta on saatu osaavia tekijöitä monenlaisiin töihin jo vuosien ajan.