etusiulle artikkeli

JAA

Teknologiayritys löytää osaajia

Keysight Technologiesin Tanja Leinonen ja Sauli Mönttinen sekä SOLin henkilöstöneuvottelija Janne Määttä toteavat yhteistyön toimineen onnistuneesti.

HENKILÖSTÖPALVELUT

Teknologiayritys löytää osaajia

Kansainvälisen Keysight Technologies -yhtiön oululaisessa Nemo Wireless Network Solutions -yksikössä työskentelee vaativissa tuotanto- ja asiakaspalvelutehtävissä SOL Henkilöstöpalveluiden työntekijöitä. – Heillä on laaja työnkuva ja he ovat innokkaita, motivoituneita ja toimivat osana tiimiä, Nemon Tanja Leinonen sanoo. 

Oulun Peltolassa toimiva Nemo Wireless Network Solutions on osa Keysight Technologies yritystä, ja alan johtavia toimijoita langattomien testaus-, analysointi- ja mittaratkaisuiden valmistuksessa. Yhtiö on ajan hermoilla seuraamassa uusien teknologioiden, kuten 5G ja IOT kehitystä, ja se kehittää portfoliotaan tukemaan uusimpia teknologiota. 

SOLilaiset sopivat porukkaan saumattomasti.

– Nemo syntyi Elektrobitin ja Nokian yhteistyöstä reilu parikymmentä vuotta sitten. Nokia tarvitsi laitteita jotka mittaavat langattomien verkkojen ilmarajapintaa, ja näin siis Nemo Technologies Oy syntyi. Langattomien verkkojen yleistyessä, yritys kasvoi ja kansainvälistyi, ja tänä päivänä tuotteita myydään yli sataan maahan, Director, Global Customer Support Tanja Leinonen kertoo.

Nemon palveluksessa työskentelee tällä hetkellä kolme SOLin kokoaikaista henkilöstöpalvelujen työntekijää, joista ensimmäinen aloitti marraskuussa 2016. 

– On hyvin mahdollista, että ainakin yhtä lisäresurssia harkitaan lähitulevaisuudessa. Olemme olleet tyytyväisiä siihen, miten SOL on reagoinut tarpeisiimme, joten SOL on varteenotettava tekijä lisäresurssointia hankittaessa jatkossakin.

Vaativia asiakaspalvelutehtäviä

Kaksi SOLin henkilöistä työskentelee tuotantotehtävissä. He tekevät päätyökseen testilaitteiden ohjelmistojen latauksia ja laitteiden testausta. Lisäksi töihin kuuluu skannereiden kalibrointia, tulevan materiaalin vastaanottoa ja he auttavat myös muissa eteen tulevissa tehtävissä.

duunari3

SOLilainen Ville Heikkinen on viihtynyt talossa yhteistyön alkuajoista lähtien.

– Heillä on laaja työnkuva, he osaavat esimerkiksi testata järjestelmien toiminnan ennen kuin ne toimitetaan asiakkaille.

SOLin kautta Nemoon on tullut myös teknisessä asiakastukipalvelussa työskentelevä henkilö.

– Hänen tehtävänään on opastaa asiakkaita tuotteiden ja ratkaisujen käytössä. Asiakkailta tulee kysymyksiä joko sähköisen palvelun kautta tai puhelimitse. Toimittamamme ratkaisut ovat monimuotoisia ja asiakkaiden palveleminen vaatii hyvää teknistä osaamista langattomista järjestelmistä, asiakkaiden tarpeiden analysointitaitoa, tuoteosaamista sekä englannin kielen taitoa, Leinonen sanoo.

– Hän on osoittanut todella hyväksi työntekijäksi ja on työssään ahkera ja nopea. Asiakkaiden saama palvelu on hyvää. Hänellä on myös sopiva koulutus, joten perusvalmiudet olivat jo olemassa, vaikka toki työtehtävät opitaan vasta työpaikalla. 

Rekrytoinnit ovat onnistuneet

Nemo Wireless Network Solutionsin palvelukseen tulleilta henkilöiltä on edellytetty tehtävään sopivaa koulutusta ja työkokemusta.

– Vaatimukset olivat erilaisia, tehtävästä riippuen. IT- ja tietoliikennealan koulutus sekä aloihin perehtyneisyys oli tärkeää. Lisäksi halusimme motivoituneita persoonia, joilla on halu kehittyä ja jotka sopivat porukkaan saumattomasti. Hyvä englannin kielen taito on tietysti tärkeää erityisesti teknisessä tuessa.

Leinosen mukaan yrityksessä on oltu tyytyväisiä valittuihin henkilöihin.

– He ovat innokkaita, motivoituneita ja toimivat osana tiimiä. SOL yhteistyö on ollut muutenkin todella hyvää ja olemme erittäin tyytyväisiä. Palvelu on ollut joustavaa ja nopeaa, SOL on pystynyt palvelemaan meitä tarpeissamme. Rekrytoinnit ovat olleet todella onnistuneita.

Nemo Wireless Network Solutions

SOL henkilöstöpalvelut

Teksti: Kari Martiala // Kuvat: Vesa Ranta

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1 2 3 4

half-moon
Lasitehtaan rekrytointi sujuu

Lasitehtaan rekrytointi sujuu

Haapajärvellä ja Kiuruvedellä rakennusteollisuuden lasituotteita valmistava PLG on käyttänyt SOLin henkilöstöpalveluja jo viisi vuotta. – Palvelu säästää enimmältä etsimiseltä, mikä on meille helppoa, PLG:n tuotantopäällikkö Petri Savimäki sanoo.

half-moon
Maalareita, koneistajia, lasittajia, pakkaajia, toimihenkilöitä…

Maalareita, koneistajia, lasittajia, pakkaajia, toimihenkilöitä…

Kaskipuu on käyttänyt vuokratyövoimaa vuosia. Perheyrityksen tehtaanjohtaja Matti Kämäräinen toteaa, että SOLin valtteja on nopea reagointi ja asioiden ennakoiminen.

half-moon
Juhlahumua Tuurissa

Juhlahumua Tuurissa

SOL 25 – Vesa Keskinen 50. Kesäistä, rentoa yhdessäoloa Kyläkaupalla, jonne Keskinen kerää nyt maailman suurinta sarjakuvakokoelmaa – miljoonaa Aku Ankkaa.

half-moon
Henkilöstöpalvelujen upea kasvuloikka

Henkilöstöpalvelujen upea kasvuloikka

SOL Henkilöstöpalveluista tuli viime vuonna yksi alan suurimmista valtakunnallisesti toimivista yrityksistä. – Liikevaihtomme kasvoi yli 60 prosenttia. Upeaa on myös se, että liki 100 prosenttia uusista ja vanhoista asiakkaistamme pitää palveluamme hyvänä tai erinomaisena, toimitusjohtaja Niilo Kemppe toteaa.

half-moon
Hyvällä asenteella

Hyvällä asenteella

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri vastaa yli puolen Suomen sairaanhoidosta. SOL Henkilöstöpalveluiden kautta on saatu osaavia tekijöitä monenlaisiin töihin jo vuosien ajan.