etusiulle artikkeli

JAA

Henkilöstöpalvelujen upea kasvuloikka

– Jokainen työnhakija on meille tärkeä ja haastatteluihin panostetaan. Etsimme joukkoomme SOLilaisia tyyppejä. Ihmisiä, jotka suhtautuvat työhönsä aurinkoisesti ja kantavat vastuun asioiden hoitumisesta, toimitusjohtaja Niilo Kemppe sanoo.

ILMIÖT, HENKILÖSTÖPALVELUT

Henkilöstöpalvelujen upea kasvuloikka

SOL Henkilöstöpalveluista tuli viime vuonna yksi alan suurimmista valtakunnallisesti toimivista yrityksistä. – Liikevaihtomme kasvoi yli 60 prosenttia. Upeaa on myös se, että liki 100 prosenttia uusista ja vanhoista asiakkaistamme pitää palveluamme hyvänä tai erinomaisena, toimitusjohtaja Niilo Kemppe toteaa.

SOL Henkilöstöpalveluiden toimitusjohtaja Niilo Kemppe kertoo, että yritys teki upean kasvuloikan viime vuonna.

– Olemme todella tyytyväisiä. Liikevaihtoa kertyi yli 41 miljoonaan ja kasvua oli yli 60 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen. Alalla on nyt meneillään kasvun aika, mutta meidän tuloksemme oli selvästi yli alan keskimääräisten lukujen.

Kuukausitasolla SOL Henkilöstöpalvelut työllistää tällä hetkellä jo yli 2 500 työntekijää.

Tärkein kilpailuvalttimme on palvelun laatu.

Jokaiseen kohtaamiseen satsataan

Tämän vuoden tavoitteeksi on asetettu 50 miljoonan liikevaihto ja Niilo Kemppe toteaa tavoitteen toteutumisen olevan aivan realistista.

– Tärkein kilpailuvalttimme on palvelun laatu.

– Esimerkiksi viime vuonna, vaikka kasvu oli niin valtavaa, saimme asiakkailtamme kiitosta ja asiakastyytyväisyyskyselyssä peräti 99,5 prosenttia asiakkaistamme oli sitä mieltä, että ansaitsimme naurun tai ainakin hymyn eli arvosanamme oli joko erinomainen tai hyvä.

– Suuri kiitos tästä kuuluu henkilöstöalan ammattilaisillemme, joiden tiedän todella panostavan jokaiseen asiakkaaseen ja kohtaamiseen sekä tietenkin kaikille työntekijöillemme.

Kemppe korostaa ammattimaisen rekrytoinnin merkitystä.

– Etsimme joukkoomme SOLilaisia tyyppejä. Ihmisiä, jotka suhtautuvat työhönsä aurinkoisesti ja kantavat vastuun asioiden hoitumisesta.

– Jokainen työnhakija on meille tärkeä ja haastatteluihin panostetaan. Pyydämme myös kaikilta hakijoilta palautetta siitä, miten rekrytointi sujui ja positiivista palautetta on tullut paljon. Monet tulevatkin nykyään hakemaan meiltä töitä sen jälkeen kun, joku tuttava on suositellut meitä.

Kemppe kertoo, että henkilöstöpalvelualan yritykset ovat yhteistyössä tehneet paljon sen eteen, että alan maine on nykyään kunnossa.

– Asiat ovat nyt hyvällä mallilla. Meillä on käytössä auktorisointi ja toimintaa valvotaan yhdessä työnantaja- ja työntekijäliittojen kanssa. Tästä kertoo sekin, että eipä ole enää kovinkaan montaa TESiä, joissa henkilöstövuokraus olisi kielletty.

– Toimimme työelämän sääntöjen mukaisesti aivan niin kuin muutkin työnantajat. Tällä hetkellä järjestelmissämme on jo 70 eri alan työehtosopimukset ja lisää tulee koko ajan.

Pohjoisen pojan ponnistus

SOL Henkilöstöpalvelut perustettiin tammikuussa 2009, kun SOL osti Niilo Kempen Ouluun perustaman alan yrityksen.

– Yritykseni liikevaihto oli silloin noin 2 miljoonaan. Kolme vuotta aiemmin lähdimme liikkeelle aivan tyhjästä. Otimme puhelinluettelon käteen ja ryhdyimme etsimään firmalle asiakkaita.

SOLin palkkalistoilla kuluneiden vuosien aikana hän kehuu saaneensa perheyrityksen johdolta tärkeää tukea ja näkemystä omaan työhönsä.

– Olen oppinut erityisesti Liisa Joroselta ja Anu Eroselta SOLilaista johtamisfilosofiaa.  SOLissa henkilöstö on tärkein voimavara. Täällä ihmisiin luotetaan, heitä kannustetaan asiakaskeskeisyyteen ja heille annetaan valtuuksia toimia asiakkaiden palvelussa. Kaikki haluavat onnistua työssään ja kun siihen uskotaan, se johtaa upeisiin tuloksiin.

Kemppe asuu edelleen Oulussa vaikka matkapäiviä kertyykin.

– Reissun päällä kuitenkin helpottaa se, että SOLilla on toimipisteitä niin monella paikkakunnalla. Voin pysähtyä ja hoitaa työasioita yhtä hyvin niin Ivalossa, Tampereella kuin Helsingissäkin.

teksti: Vaula Aunola, kuva: Timo Porthan

SOL Henkilöstöpalvelut

Lue lisää juttuja Henkilöstöpalveluista:

SOL välittää henkilökohtaisia avustajia

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on saanut osaavia tekijöitä monenlaisiin töihin jo vuosien ajan.

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1

half-moon
Ekoteot vaativat paneutumista

Ekoteot vaativat paneutumista

SOL on tehnyt hyviä ja velvoittavia sitoumuksia nykyisiä ja tulevia sukupolvia ajatellen. - Otamme ympäristö- ja vastuullisuusasiat tosissamme joka päivä, SOLin ympäristövastaava Paula Haanpää toteaa.

half-moon
Kisakonkarin tiimi siivoaa elintarvikealan kohteita

Kisakonkarin tiimi siivoaa elintarvikealan kohteita

Siivouksen parissa työskentelevä palveluesimies Pirjo Kleemola Oulusta voitti Laatupalkinnon nyt seitsemättä kertaa. Hän hoitaa sekä pitkiä asiakassuhteita että yksittäisiä keikkoja.

half-moon
Kilpailuvietti motivoi kehittämään toimintaa

Kilpailuvietti motivoi kehittämään toimintaa

Siivouksen palveluesimies Tina Andersson sai Laatupalkinnon toista kertaa. Helsingissä työskentelevän Anderssonin suurimmat asiakkaat ovat Pasilan asema, Esperi Care hoivakodit ja Malmin poliisi. 

half-moon
SOL Laatupalkintokilpailu on oiva väline toiminnan kehittämiseen

SOL Laatupalkintokilpailu on oiva väline toiminnan kehittämiseen

Tämänvuotiset SOL Laatupalkintokilpailun voittajat ovat ratkenneet. Palveluesimiesten sarjassa voiton veivät Tina Andersson, Pirjo Kleemola sekä Tony Itkonen ja Vladlen Melechko.

half-moon
Palkitut esimiehet huolehtivat Viking Linen laivoista Helsingissä

Palkitut esimiehet huolehtivat Viking Linen laivoista Helsingissä

Palveluesimiehet Tony Itkonen ja Vladlen Melechko saivat SOL laatupalkinnon Viking Linen laivasiivouksen esimiehenä. Viimeisin suuri asiakkaan kanssa yhteistyössä toteutettu kehityshanke toteutettiin m/s Gabriellan täysremontin yhteydessä.