etusiulle artikkeli

JAA

Tuurin Kyläkaupan ja SOLin yhteistä elämää jo 20 vuotta

SOL on ollut loistava yhteistyökumppani ja asiakkaamme arvostavat heidän työnsä tuloksia, Vesa Keskinen totesi juhlapuheessaan. SOLin Tuurilaisia, (vasemmalta) palveluohjaaja Katri Sillanpää, palveluvastaava Suvi Riiho, palveluvastaava Leena Hietala ja palveluesimies Päivi Salokorpi. Kuva: Teija Pekkala

KIINTEISTÖPALVELUT, PALVELURATKAISUT

Tuurin Kyläkaupan ja SOLin yhteistä elämää jo 20 vuotta

Veljekset Keskinen Oy ja SOL allekirjoittivat ensimmäisen kiinteistöpalvelusopimuksen kesäkuussa 1996. Sopimus kattoi tuolloin 3 500m2, kun nykyisin neliöitä on jo yli 90 000 ja lisää on tulossa. Tällä hetkellä SOLin palveluksessa Tuurin komeassa Kyläkaupassa, Suomen suurimmassa tavaratalossa, työskentelee noin 30 henkilöä. 

Samaan aikaan kun Tuurin kyläkaupan ja SOLin sopimus täyttää 20 vuotta, Kyläkauppa juhlii jo 40 -vuotista taivaltaan.

Te olette arjen sankareita. Nämä ovat olleet mahtavia vuosia.

Kyläkauppaa ja sen ympärille kasvanutta lähes sadan yrityksen kauppakylää ja sen ainutlaatuista ja välitöntä tunnelmaa on mahdotonta kuvata sanoin. Suomen halvin hintataso, onnistunein valikoima ja ystävällisin palvelu takaavat asiakastyytyväisyyden. Kyläkauppa on tunteiden ja tarinoiden tyyssija - takametsien tavarataloihme. Ja yhtä tunnettu kuin itse Kyläkauppa on sen kyläkauppias Vesa Keskinen, tuttu tv:stä ja monista sarjassaan Suomen suurimpiin lukeutuvista tempauksistaan. Miljoona-alkuiset tapahtumat tunnistaa jokainen suomalainen.

Kyläkauppias Keskinen, kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Mika Hannonen, SOL Palvelut Oy:n hallituksen puheenjohtaja Anu Eronen sekä Tuurissa työskentelevät SOLin työntekijät kokoontuivat lämminhenkiseen tilaisuuteen juhlistamaan pitkää yhteiseloa.

Anu-ja-Vesa_pikkukuva_01

 Anu Eronen ja Vesa Keskinen muistelivat juhlatilaisuudessa miten yhteistyö käynnistyi.

Eronen muisteli, miten yhteistyö Tuurin kanssa käynnistyi.

– Kiersimme alueella ja Vesa kertoi, miten hän näkee Tuurin tulevaisuuden. Ne olivat huikeita visioita ja ajattelin, että voi kun hänen unelmansa toteutuisivat. Vesalla oli näkemys ja tahtotila palvella suomalaisia uudella tavalla, järkevällä hinnoittelulla ja hyvällä laadulla. On hienoa nähdä, miten Vesa on nyt toteuttanut sen, mitä hän silloin suunnitteli.

– Toivon, että yhteistyö jatkuu myös seuraavat 20 vuotta ja sitä voitaisiin myös laajentaa uusille alueille. Meillä on nykyään hyvin monipuolinen palveluvalikoima ja asiakkaillemme räätälöityihin palveluratkaisuihin voi kuulua niin kiinteistöhuoltoa kuin vartiointia, pesulapalveluja, siivousta, henkilöstöpalveluja ja muita erilaisia toimitilapalveluja.

 

On osattava arvostaa omaa työtään

Tilaisuudessa palkittiin pitkään Tuurissa työskennelleitä SOLin työntekijöitä. Moni on ollut talossa aivan yhteistyön alusta alkaen.

– Tämä hetki on teidän, koska te olette tehneet tämän, kiitos siitä kaikille, kyläkauppias Vesa Keskinen muistutti.

– Teidän pitää itse osata arvostaa ammattianne, työtänne ja itseänne, koska asiakkaamme arvostavat sen tuloksia. Te olette arjen sankareita. SOL on ollut loistava yhteistyökumppani ja aina kun näen teitä, olette ystävällisiä ja iloisia. Nämä ovat olleet mahtavia vuosia.

Kaksikymmentä vuotta sitten solmittua Veljekset Keskisen ja SOLin sopimusta on päivitetty moneen kertaan vuosien varrella. Kyläkaupan tarpeet ovat muuttuneet ja SOLin toiminta elää ja muuntuu asiakkaan kehityksen mukana.

– On ilo onnitella meitä kaikkia siitä, että yhteistyö tämän hyvin vaativan asiakkaan kanssa on jatkunut jo 20 vuotta. Tämä on erittäin tärkeä merkkipaalu, joita enää hyvin harvoin tänä päivänä kaupallisessa toiminnassa voi kokea, Eronen sanoi.

Pitkän yhteistyön lähtökohta on hänen mukaan siinä, että SOLissa on nähty alusta alkaen asiakkaan palvelutarpeet ja niihin on kyetty vastaamaan joustavasti, ketterästi, tehokkaasti, tuottavasti niin, että Tuurin omalla väellä ja asiakkailla on ollut aina hyvä mieli.

– Jos asiakas on tarvinnut apua, me olemme auliisti auttaneet, vaikka se ei meidän tehtäviimme suoranaisesti kuuluisikaan. 

– SOL onkin ollut uranuurtaja palvelun viemisessä näihin tehtäviin. Läsnä olevista SOLilaisista moni on ollut töissä täällä aivan alusta lähtien.

Erosen mukaan vain harvassa työssä voi nähdä yhtä selvästi oman työnsä tulokset.

– Tämä on ollut varmasti kantava voima teille, jotka ovat olleet täällä pitkään ja alun perin hakeutuneet tälle alalla. Se antaa työlle sen tarkoituksen, jonka jokainen meistä haluaa kokea työssään.

Tuurin-Kylakaupan-ja-SOLin-yhteista-elamaa-jo-20-vuotta_vaaka

Yhteiskuvassa vasemmalta Päivi Salokorpi, Sari Ahola, Leena Hietala, Jussi Holopainen, Katri Sillanpää, Mervi Virtanen, Riitta Hatanpää, Tuurin kyläkauppias Vesa Keskinen, Tino Halme, Marianna Nurmi, SOL Palvelut Oy:n hallituksen puheenjohtaja Anu Eronen sekä Leila Koivuranta.

 

Teksti Kari Martiala

Tuurin kyläkauppa

SOL Kiinteistöpalvelut

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1 2 3 4 5 6 7

half-moon
hartikainen ja lammasniemi sol

Taitajat Tampereella

Kiinteistöhuollon ammattilaiset kartuttivat osaamistaan. – Moni suoritti jo toisen ammattitutkinnon ja meillä on nyt putki- ja sähkömiehiä omasta takaa. Systeemi on sujuva ja kustannustehokas sekä asiakkaalle että meille, SOLilainen Petri Hartikainen hymyilee.

half-moon
Lauri Leppä SOL

Kiinteistöpalvelut kirii kolmen suurimman joukkoon

 – Meillä on siihen täydet edellytykset. Palveluverkostomme on jo valmiiksi koko maan kattava, kehitämme teknologiaa ja koulutamme kuin suuri oppilaitos, SOLin asiakkuus- ja kehitysjohtaja Lauri Leppä toteaa, ja lisää hymy huulillaan, ettei aurinkoisesta palveluasenteestakaan ole teknisellä alalla haittaa.

half-moon
Aina tarvitaan se viimeinen silaus

Aina tarvitaan se viimeinen silaus

Palvelupäällikkö Anne Määttä on pyörittänyt Rukakeskuksen siivoustoimintaa sopimuksen alusta alkaen. Määttä on kuusamolainen, ja niin ovat monet muutkin SOLin palkkalistoilla Rukalla ja Kuusamossa olevat.

half-moon
Apua saa vaikka takan sytyttämiseen

Apua saa vaikka takan sytyttämiseen

SOL on huolehtinut Rukakeskuksen kohteiden siivouksesta niiden avaamisesta alkaen. Syksyllä sopimus laajeni kattamaan myös kiinteistöpalvelut. Sopimus kattaa 24/7 päivystyksen ja kaikki muut kiinteistöpalvelun työt paitsi konelumityöt.

half-moon
Juhlahumua Tuurissa

Juhlahumua Tuurissa

SOL 25 – Vesa Keskinen 50. Kesäistä, rentoa yhdessäoloa Kyläkaupalla, jonne Keskinen kerää nyt maailman suurinta sarjakuvakokoelmaa – miljoonaa Aku Ankkaa.

half-moon
Tunnelissa on aina kamera kaverina

Tunnelissa on aina kamera kaverina

Helsingin keskustan alla mutkittelee kolmen kilometrin mittainen huoltotunneli, jonka kiinteistönhuollon ja turvallisuuden perustana on kattava kameravalvonta. – Tunnelissa kukaan ei ole koskaan yksin, SOLin Aurinkovoimalan palveluesimies Pasi Perkiömäki sanoo.