etusiulle artikkeli

JAA

Peurunka täydensi palveluratkaisuaan

– Ratkaisulla pyritään vaikuttamaan kiinteistönhoidon kokonaiskustannuksiin, Peurungan toimitusjohtaja Seppo Virta (vas.) ja palvelujohtaja Jukka Ruuska (kesk.) kertovat. Käytännön toimista paikan päällä vastaa SOLin kohdepäällikkö Jukka Lauttanen.

PALVELURATKAISUT

Peurunka täydensi palveluratkaisuaan

Laukaassa sijaitsevan Peurunka-konsernin kiinteistönhoitopalvelut siirtyivät SOLille helmikuun alusta. Kylpylähotelli Peurunka on yksi Suomen suurimpia yksityisiä hotelleja ja Kuntoutus Peurunka on ollut jo vuosikymmeniä merkittävä kuntoutuspalvelujen tuottaja.

SOL on hoitanut Peurungan puhtaanapitopalvelut jo useiden vuosien ajan. Uuden sopimuksen myötä myös kiinteistönhoito siirtyi SOLin vastuulle. Sopimus kattaa kaikki Peurungan kiinteistöt, kylpylätilat, keilahallin ja alueella olevan jäähallin, jossa Peurunka-konserni on osakkaana. Niillä on pinta-alaa yhteensä yli 30 000 neliömetriä. Samalla seitsemän kiinteistönhoidon ammattilaista siirtyy Peurungalta SOLin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

_03A7254kannentyyppi_web255_155px

Palveluvastaava Esa Hämäläinen on ammatiltaan sähköasentaja eli kaikki sähkötyötkin saadaan tehtyä omin voimin.

– Ratkaisulla pyritään vaikuttamaan kiinteistönhoidon kokonaiskustannuksiin, Peurungan palvelujohtaja Jukka Ruuska sanoo.

– Sähkön, veden, lämmön ja muiden käyttö- ja ylläpitokustannusten osuus liikevaihdosta on noussut koko 2000-luvun meillä niin kuin varmasti muillakin. Siksi halusimme kilpailuttaa aiempaa laajemman kokonaisuuden. Pyrimme integroituun monipalvelumalliin, jossa tehokkuus ja palvelut paranevat sekä syntyy kustannussäästöjä.

Uusi sopimus on kolmivuotinen

– Lyhyempiä sopimuksia ei yleensä kannata tehdä. Meillä on paljon allastekniikkaa, keilahalli, jäähalli ja muita erityistiloja, joissa tarvitaan erityisosaamista. Haluamme kehittää toimintoja pitkäjänteisesti strategisen yhteistyökumppanin kanssa, palvelujohtaja Jukka Ruuska sanoo.

SOL tarjoaa asiakkailleen erilaisista toiminnoista räätälöityjä yksilöllisiä palveluratkaisuja.

– Palveluratkaisuun voidaan sisällyttää kunkin asiakkaan tarpeiden mukaan esimerkiksi siivousta, kiinteistönhoitoa, toimitilapalvelua ja vartiointia, SOLin myyntipäällikkö Päivi Rautanen sanoo.

– Näin saavutetaan kustannussäästöjä ja asiakas hyötyy myös siitä, että tarvitaan vain yksi sopimus ja yhteyshenkilö on aina sama, Rautanen jatkaa.

Teksti Juha Peltonen, kuvat Sami Saarenpää

_03A7494_web640_451px

Sopimus kattaa kaikki Peurungan kiinteistöt, kylpylätilat, keilahallin ja alueella olevan jäähallin, jossa Peurunka-konserni on osakkaana. Niillä on pinta-alaa yhteensä yli 30 000 neliömetriä.

factbox 

Peurunka-konsernin liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa. Kylpylähotellissa on yli 700 vuodepaikkaa ja Peurunka-konsernissa noin 140 työntekijää.

Peurungan laaja verkosto on toiminnan sydän

Merkittäväksi matkailukohteeksi kasvanut Peurunka pääsee hyvään käyttöasteeseen palvelemalla useita asiakasryhmiä. Tarpeeksi laajan palveluvalikoiman järjestämisessä tarvitaan kokonainen matkailuyritysten verkosto. Sotaveteraanien kuntoutukseen 1974 perustettu Peurunka on Keski-Suomen merkittävimpiä matkailukohteita. Kuntoutus muodostaa edelleen melkein kolmanneksen Peurungan liikevaihdosta, mutta painopiste on nykyisin työikäisten kuntoutuksessa.

Näin tehokkuus ja palvelut paranevat sekä syntyy kustannussäästöjä.

Kelan luovuttua Peurungan taustasäätiön hallinnoinnista vuonna 2011 säätiö on nyt puhtaasti yksityinen. Kylpyläliiketoimintaa harjoittamaan perustettiin jo 1978 Kuntopolku Oy, koska mantereen mitassakin ainutlaatuinen kylpylä kiinnosti muitakin kuin kuntoutusasiakkaita.

Nykyisin puhutan Peurungan matkailualueesta, jolla Peurunka-konsernin lisäksi toimii 22 muutakin palvelutuottajaa.

– Laaja verkosto on ehdottomasti vahvuus, itse asiassa se on meidän sydän. Asiakkailla pitää olla syitä tulla, ja verkosto tuottaa niitä, Peurungan toimitusjohtaja Seppo Virta sanoo.

Palveluiden kirjo onkin valtava. Alueella toimii jäähalli, golfkenttä ja matkailumaatila. Peurungan asiakkaat voivat kokeilla koskenlaskua tai osallistua mönkijäsafarille, talvella tietysti moottorikelkka-ajelulle. Laukaa tunnetaan rallipitäjänä, joten rallikyydityksiäkin on tarjolla. Rauhallisempaa menoa on retki kirkkoveneellä.

Peurungassa on 700 vuodepaikkaa ja noin 140 000 yöpymisvuorokautta vuodessa, joten käyttöaste on varsin korkea. Siihen on päästy palvelemalla useita asiakasryhmiä.

Toimitusjohtajan mukaan kaikki asiakassegmentit ovat tärkeitä, mutta tyypillisesti eri vuodenaikoina. Perhematkailijat täyttävät Peurungan kesällä, syksy on yritysvieraiden sesonkia ja keväällä pääroolissa on kuntoutus, joka toki on ympärivuotista poissulkien sydänkesä.

– Tapahtumia järjestetään silloin, kun ei tapahdu muuta, Virta summaa.

Ensi kesän suurimpia tapahtumia Peurungassa ovat ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä Formula 2 -veneiden MM-osakilpailu ja John Smith Rock Festivaali.

Matkailubisneksessä ympärivuotisuus tuo kannattavuutta, mutta asiakasryhmien erilaisuus täytyy ottaa huomioon myös palvelutarjonnassa. Tälle ajatukselle perustuu Peurungan ravintolamaailman uudistus, joka valmistui helmikuun puolivälissä.

– Meillä on seitsemän erilaista ravintolaa. Eri asiakasryhmät syövät eri lailla, joten pilkoimme kokonaisuuden uudella tavalla.

Maaliskuussa alkanee uuden huoneistohotellin, Peuranpesän, rakennustyöt nykyisen Peurantähden lähelle. Peuranpesän valmistuttua Peurungalla on kaksi huoneistohotellia, joissa kummassakin 41 huoneistoa. Kiinteistöyhtiöiden osakkaiden ja sijoittajien huoneistojen vuokraajaoperaattorina toimii kylpylähotelli. Huoneistot ovat hotellihuoneiden kaltaisia, mutta niissä on erilliset makuuhuoneet, saunat ja parvekkeet.

Tänä keväänä Peurungassa alkaa vielä yksi investointi, kun toukokuussa käynnistyy vastaanotto- ja aulatilojen pintamateriaalien uusiminen.

– Kylpylähotelli on rakennettu monessa vaiheessa, ja se näkyy. Uudistuksella yhtenäistetään ilmettä.

_03A7008_kainalo_web640_451px

– Yritysasiakkaat vaativat hyvää ruokaa ja hyvää nukkumista, mutta pitää olla myös yhteistä tekemistä, Peurungan toimitusjohtaja Seppo Virta tietää.

Kylpylähotelli Peurunka

SOL Palveluratkaisut

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1 2 3 4 5 6 7

half-moon
Hartwall Arenalle kelpaa vain paras

Hartwall Arenalle kelpaa vain paras

– Asiakkaamme nauttivat meillä viihteen ensiluokkaisia elämyksiä ja lähtökohdan pitää siis kaikessa muussakin olla huippulaatu, 20-vuotisjuhlia viettävän Hartwall Arenan toimitusjohtaja Kimmo Kivisilta toteaa.

half-moon
Juhlahumua Tuurissa

Juhlahumua Tuurissa

SOL 25 – Vesa Keskinen 50. Kesäistä, rentoa yhdessäoloa Kyläkaupalla, jonne Keskinen kerää nyt maailman suurinta sarjakuvakokoelmaa – miljoonaa Aku Ankkaa.

half-moon
Asuntomessuilla työskentelee SOLin iloinen messuryhmä

Asuntomessuilla työskentelee SOLin iloinen messuryhmä

Mikkelissä vietetään tänään vuoden 2017 Asuntomessujen avajaisia. Viime vuonna Seinäjoella järjestetyt Asuntomessut houkuttelivat kaikkiaan 130 000 kävijää ihastelemaan uusia kauniita koteja ja Mikkeliin odotetaan saman verran vieraita.

half-moon
Siisteys hellii hotellivieraita

Siisteys hellii hotellivieraita

– Jos hotellissa ei ole siistiä, ei auta vaikka seinät olisivat kullatut. SOL on hoitanut Scandic-hotelliemme siivousta toimintansa alusta alkaen 1990-luvulta ja sopeutuu ketterästi tarpeiden vaihteluihin, varatoimitus- ja talousjohtaja Jouko Liimatainen sanoo.

half-moon
Yhteistyö tuottaa tuloksia

Yhteistyö tuottaa tuloksia

Huikean suosittu Holiday Club Katinkulta houkuttelee vieraitaan monipuolisilla palveluilla ja majoitusvaihtoehdoilla – hotellilla, lomahuoneistoilla tai loma-asunnoilla. SOL on huolehtinut siivouksesta lomakeitaassa jo vuodesta 2004 alkaen ja tänä keväänä yhteistyötä on laajennettu aamiaispalveluun. 

half-moon
Ekoteot vaativat paneutumista

Ekoteot vaativat paneutumista

SOL on tehnyt hyviä ja velvoittavia sitoumuksia nykyisiä ja tulevia sukupolvia ajatellen.
- Otamme ympäristö- ja vastuullisuusasiat tosissamme joka päivä, SOLin ympäristövastaava Paula Haanpää toteaa.