etusiulle artikkeli

JAA

Tapiolan pesula palvelee niin businessasiakkaita kuin turistejakin

- Aina kannattaa ostaa laatuvaatteita. Siinä säästää, koska vaatteet kestävät hyvännäköisinä ja käyttökelpoisina paljon pidempään, myymälänhoitaja Veera sanoo.

PESULAPALVELUT

Tapiolan pesula palvelee niin businessasiakkaita kuin turistejakin

SOL Pesulassa vaatteet puhdistuvat nopeimmillaan muutamassa tunnissa.
Myymälänhoitaja Veera myös neuvoo asiakkaita mielellään vaatteiden materiaalivalinnoissa.

SOLin Pesula Espoon Tapiolassa palvelee sekä lähialueiden asukkaita että aivan vieressä sijaitsevan laajan Keilaniemen liikealueen yritysten henkilökuntaa.

- Siellä ovat monien yritysten pääkonttorit ja meillä käykin aika paljon businessasiakkaita, SOL Pesulan myymälänhoitaja Veera kertoo.

Asiakkaille suositellaan tekstiilien suojakäsittelyä.

Tapiola on myös suosittu erityisesti arkkitehtuurista kiinnostuneiden turistien vierailukohde. SOLin Pesula sijaitsee aivan kansainvälistä mainetta niittäneen, arkkitehti Aarne Ervin johdolla 60-luvulla suunnitellun keskustan sydämessä. Ja muutaman askeleen päästä löytyy alueen suurin hotelli.

- Asiakkainamme on siis myös aika paljon turisteja ja puhtaat vaatteet voi tarvittaessa noutaa meiltä vaikka samana päivänä, jos on tuonut ne aamupäivällä pestäväksi.

Tapiolan Pesulalla on myös paljon kanta-asiakkaita.
- Heidän kanssaan on mukavaa vaihtaa kuulumiset ja kivoja pikku yllätyksiäkin sattuu. Kun viimeksi olin lomalla, eräs asiakas oli käynyt kysymässä missä olen. Jäin miettimään, että miksi. Syy selvisi, kun hän tuli uudelleen käymään. Minulla oli ollut nimipäivät ja hän olisi tahtonut ilahduttaa minua. No, suklaa maistui hyvältä jälkikäteenkin.

Asiantuntija neuvoo

Veera opiskeli Tallinnassa vaatesuunnittelijaksi ja mallimestariksi ja muutti Suomeen yli 20 vuotta sitten.
- Minulla oli ensin oma yritys, joka teki töitä tunnetuille alan toimijoille muun muassa Andiatalle, joka sitten palkasi minut malliompelimonsa vetäjäksi. Itse asiassa kätteni työn jälkeä on nähty useammankin Suomen presidentin puvussa.

Välillä hän asui Ruotsissa.
- Menin sinne perhesyistä, ja kun palasin sieltä noin neljä vuotta sitten, niin aloitin työt SOLilla.

Viittä eri kieltä taitava Veera viihtyy hyvin pesulassa.
- Samaa alaahan tämä on ja katson nyt vain asioita toiselta puolelta. Kun aiemmin loin vaatteita, huollan nyt toisten luomuksia.

Kanta-asiakkaat ovat myös huomanneet Veeran ammattitaidon ja häneltä kysytäänkin usein neuvoja vaatehankintojen ja materiaalien suhteen.
- Aina kannattaa ostaa laatuvaatteita, jos niihin vaan on varaa. Todellisuudessa siinä säästää, koska vaatteet kestävät hyvännäköisinä ja käyttökelpoisina paljon pitempään.

Asiakkaille suositellaan myös tekstiilien suojakäsittelyä.
- Näytän heille kädestä pitäen, miten se toimii. Minulla on täällä mallihousut, joille kaadan vettä, ja asiakkaat näkevät, miten helposti nesteen voi vain pyyhkiä pois eikä se imeydy vaatteeseen.

Etsi lähin SOL Pesula

Teksti ja kuvat: Vaula Aunola

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1 2 3 4

half-moon
Pienet teot tuovat iloa työpäiviin

Pienet teot tuovat iloa työpäiviin

Työhyvinvointiin voi jokainen vaikuttaa. Kannustaminen, kiittäminen ja välittäminen tepsivät. SOL Yrityspesulan nuori palvelumyyjä Toomas Sjöman veti työpaikallaan arjen työhyvinvoinnin teemaviikot, jolla saatiin uutta kipinää yhteisiin työpäiviin.

half-moon
Leila Paldanius

”Täytyy pysyä remmissä mukana”

Hämeenlinnan pesulassa palvelee keltainen pantteri*. Kehu, kannusta ja kiitä on Leilan motto.

half-moon
Ekoteot vaativat paneutumista

Ekoteot vaativat paneutumista

SOL on tehnyt hyviä ja velvoittavia sitoumuksia nykyisiä ja tulevia sukupolvia ajatellen. - Otamme ympäristö- ja vastuullisuusasiat tosissamme joka päivä, SOLin ympäristövastaava Paula Haanpää toteaa.

half-moon
Remeo-kierrätys on löydetty

Remeo-kierrätys on löydetty

Hakaniemen Pesulassa asiakkailla on mahdollisuus jättää käyttökelvottomat tekstiilit Remeo-kierrätyslaatikkoon.

half-moon
Vaatealan ammattilaiset löytyvät pesulasta

Vaatealan ammattilaiset löytyvät pesulasta

- Esimerkiksi miesten puvun pesuun sisältyy myös ammattitaitoa vaativia käsityövaiheita, myymälänhoitaja Linda kertoo.