etusiulle artikkeli

JAA

Puhdasta asiaa 1/2016

Seitsemäs tila eurooppalaisella hotellien ranking-listalla on merkittävä tunnustus vasta avatulle Holiday Inn Tampere hotellille.

PUHDASTA ASIAA

Puhdasta asiaa 1/2016

Uusia yhteistyökuvioita, henkilökunnan palkitsemisia ja muita ajankohtaisia uutisia.

Holiday Inn Tampere listattiin huippuluokkaan

Viime syyskuussa avattu Holiday Inn Tampere – Central Station sijoittuu seitsemännelle sijalle eurooppalaisella hotellien ranking-listalla. Restel IHG -ketjuun kuuluva hotelli on jo IHG:n Euroopan hotellien rankingissa seitsemännellä sijalla.
Saavutus on vasta avatulle hotellille hieno, sillä 670:stä Euroopan hotellista ainoastaan 41 hotellilla ovat kaikki rankingissa mitattavat osa-alueet hyväksytty.
Hotellinjohtaja Timo Haapasen mukaan siivouksella on merkittävä osuus menestyksessä.

Holiday Inn Tampere – Central Station

Scandic Jyväskylä on Suomen siistein

Scandic Jyväskylä oli Suomen ykkönen cleanliness-tuloksissa eli puhtaudessa ja siisteydessä Scandicin viime vuoden asiakaspalautekyselyn perusteella. Kaikista eri maiden Scandic-konsernin hotelleista Jyväskylä ylsi toiselle sijalle.
– SOL on ollut yhteistyökumppanimme puhtaudessa jo pitkään, ja se on osaltaan menestyksemme salaisuus. Pitkät työsuhteet ja kokemus auttavat siinä, hotellinjohtaja Birgitta Siitari kiittelee.
Hän pitää asiakkaiden mielipiteitä tärkeänä mittarina, erityisesti koska palautekysely jatkuu ympärivuotisesti.

Scandic Jyväskylä

Scandic Lahti on taas Vuoden nousija

Asiakkaat ovat nostaneet Scandic Lahden jo toistamiseen Vuoden nousija -kilpailun voittajaksi.
– Tämä palkinto voitettiin asiakaspalvelulla, ja SOL on tärkeä osa onnistumista, hotellinjohtaja Tomi Saarelainen hehkuttaa.
Asiakaspalautekysely mittaa asiakkaiden antamia pisteitä eri osa-alueilla, kuten palvelu ja puhtaanapito. Front Office Manager Mikko Heinonen Scandic Lahdesta iloitsee hotellin voittaneen jo toista kertaa peräkkäin. Samalla Scandic Lahdesta tuli Suomessa ainoa hotelli, joka on voittanut Vuoden nousija -kilpailun kahdesti.

Scandic Lahti

Vierumäen kiinteistö-huolto SOLille

Vierumäki-yhtiöiden, Vierumäki Country Club Oy ja Suomen Urheiluopiston kiinteistönhoito siirtyy heinäkuussa SOLin hoidettavaksi. Kolmivuotinen sopimus koskee lähes sadan tuhannen kerrosneliömetrin laajuudelta kiinteistöjä ja noin 200 hehtaarin maa-alueita.

Lue lisää:

vierumäki_sol_sopimuksenteko_300_web640_427px

– Olemme iloisia, että saimme SOLin tähän kumppaniksi, Vierumäen toimitusjohtaja Heikki Hietanen (oik.) sanoo. Vierellään SOLin palvelupäällikkö Arto Mäkinen. Eturivissä Vierumäen kiinteistö- päällikkö Jukka Oksanen ja SOLin myyntipäällikkö Merja Suurnäkki.

Ylivieska ulkoisti liikuntapaikkojen puhtaanapidon

Ylivieskan kaupungin liikuntapaikkojen puhtaanapito siirtyy huhtikuun alusta SOLille. Kolmivuotisen sopimuksen kohteina ovat Ylivieskan Liikuntakeskuksen, jäähallin, Huhmarin, Suvannon painisalin, urheilukentän huoltorakennuksen ja Liikuntapuiston huoltorakennuksen tilat. Ylivieska on aiemmin hoitanut liikuntapaikkojen puhtaanapidon kaupungin omana työnä.
– Aiemmin sijaisjärjestelyt ovat olleet hankalia. Kilpailutuksen seurauksena säästöä syntyy vuositasolla 30 000–40 000 euroa. Puhdistuspalvelujen mitoitus pysyy kuitenkin samana, Ylivieskan tekninen johtaja Kari Kentala sanoo.

SolbussiYllas_web

SOL Henkilöstöpalveluiden asiakas perheyritys Destination Lapland toimii Ylläksen alueen keskusvaraamona. Vaihtopäivinä on tarve suurelle määrälle työntekijöitä, joiden rekrytoiminen lähialueilta osoittautui haasteelliseksi. Toimitusjohtaja Mauri Kuru heitti sitten ilmaan ajatuksen että he vuokraisivat pikkubussin Ylläkseltä Ylläs Expressiltä, joka hakee työntekijät Rovaniemeltä, tuo heidät Ylläkselle päiväksi siivoamaan ja päivän päätteeksi takaisin Rovaniemelle. – Näin sitten yhteistyössä toimittiin ja kaikki ovat järjestelyyn hyvin tyytyväisiä, SOLin myyntipäällikkö Jenni Muuronen sanoo.

Mahdollisuuksia nuorille

SOL työllistää yli 3 000 nuorta ja tarjoaa nuorille väylän työelämään. Nuorilla on mahdollisuus kesätyöhön, työskentelyyn opiskelujen ohessa tai välivuoden ajan. Alan oppisopimuskoulutukset tai tutkintoon johtavat koulutukset ovat hyvä vaihtoehto uraansa miettivälle. Kesätyö saattaa olla ponnahduslauta elämän mittaiselle työuralle palvelualalla.
– SOLissa kesätöihin on mahdollista hakeutua myös alle 18 -vuotiaana. Aikaisempaa kokemusta alalta ei aina välttämättä tarvita, kertoo henkilöstö- ja lakiasioiden johtaja Timo Sairanen.
SOL on mukana yhteistyökumppanina Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jonka tavoitteena on tarjota nuorille töitä sitoutumalla hyvän kesätyön periaatteisiin. Tänä vuonna SOL palkkaa arviolta 700 kesätyöntekijää.

Vuoden urhoollisuusteko

41k_web200_284px

Joonas Mikkonen pelasti joulukuussa nuoren miehen hengen ripeällä toiminnallaan.

Lue lisää:

SOL mukana Heinon Tukun uuden tuotantolaitoksen suunnittelussa

Tiiviillä yhteistyöllä on saavutettu kustannussäästöjä.
- SOL on ollut mukana laite- ja pesurivalinnoissa kiinteitä kalusteita myöten. Sitä kautta päästään suoraan lopputulemaan, eikä tarvita kalliita muutostöitä. Kun siivoussuunnitelma on valmiina jo rakennusvaiheessa, voidaan esimerkiksi ilmanvaihdon suunnitelma tehdä sen mukaan, missä järjestyksessä tilat tullaan puhdistamaan, Heinon Tukku Kuopio Oy:n toimitusjohtaja Jari Korhonen sanoo.
SOL aloittaa Heinon Tukun uuden Kuopion tuotantolaitoksen puhtaanapidon ensi kesäkuun alusta, jolloin rakennus otetaan käyttöön. Sen jälkeen kaikki Heinon Tukun kohteet Suomessa ovat SOLin puhtaanapidossa.

Heinon Tukku

Ensimmäiset oppimismuotoilijat valmistuivat

SOL_turvallisuusvalvojakoulutus02_RajaOljakka_web200_284px

Merja Oljakan mottona on: ”usko itseesi, tartu hetkeen ja tilanteisiin”.

Vuonna 2015 SOLin koulutuksiin osallistui 12 000 työntekijää. Erilaisia koulutustapahtumia järjestettiin 1 300 ja oppisopimuksella opiskeli ammattitutkintoa 250 SOLilaista. Henkilöstön kehittäminen ja kouluttaminen ovat kehitysjohtaja Merja Oljakan työsarkaa. Uudenlaisen, mukautuvamman koulutusjärjestelmän luominen on saanut kehitysjohtajankin koulun penkille. Oljakka valmistui juuri Oppimismuotoilijaksi.
– Vastuullani on iso ja tärkeä kokonaisuus. Halusin haastaa itseäni osaamisen kehittäjänä ja sen uudistajana yrityksessämme. Oppimismuotoiljan valmennus tarjosi uutta näkökulmaa ja työvälineitä koulutuksen kehittämiseen.
Oppimismuotoilijan valmennus on suunniteltu henkilöstön kehittämisen ja kouluttamisen kanssa työskenteleville opettajille, koulutussuunnittelijoille, kouluttajille ja valmentajille. Perinteisten powerpointtien aika alkaa olla ohi ja tiedon kaatamisen sijaa etsitään monipuolisempia ja joustavampia tapoja oppia.

Asiakkaiden Ideaboxi

Onko mielessänne huikea asiakaskokemus, kehitysidea tai ehdotus, jonka haluatte jakaa kanssamme? Olemme avanneet Ideaboxin, jonka kautta asiakkaamme voivat antaa palautetta loistavista asiakaskohtaamisista, hyvästä palvelusta ja onnistumisista sekä ideoita ja ehdotuksia palveluidemme kehittämiseksi. Kaikki palautteet ja ideat käsitellään luottamuksella. Linkin sähköiseen Ideaboxiin saatte SOL-yhteyshenkilöltä!

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1 2 3

half-moon
Minuuttipeliä Seutulassa

Minuuttipeliä Seutulassa

Samaan aikaan, kun lomalaiset kiinnittävät turvavyönsä, SOL lentokenttätiimi valmistautuu ja on yleensä jo portilla vastassa. Tarkkaa aikataulutusta vaativaa lentokoneiden siivousta ohjataan palkitulla mobiilijärjestelmällä.

Esimiehet testaavat tekoälyä

SOL testaa Lapin yliopiston tutkimushankkeessa kehitettävää tekoälysovellusta, jolla mallinnetaan henkilöstöjohtamisen vaikutuksia työhyvinvointiin ja talouteen.

half-moon
Asuntomessuilla työskenteli iloinen ryhmä

Asuntomessuilla työskenteli iloinen ryhmä

Mikkelin Asuntomessut onnistuivat erinomaisesti ja keräsivät runsaasti hyvää palautetta. Messut olivat menestys myös kävijämäärän suhteen, alueella kävi noin 135 500 vierasta.

half-moon
Tutkinto evästää esimiestyöhön

Tutkinto evästää esimiestyöhön

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suoritti 22 SOLilaista palveluohjaajaa ja esimiestä eri puolilta Suomea. Koulutuksen myötä SOL sai uusia osaavia ja itseensä luottavia esimiehiä sekä ohjaajia, joilla on aikaisempaa kokemusta päivittäisjohtamisen tehtävistä. 

Ruotsin SOL sai uuden vetäjän

Tina Wessman Hellstadius aloitti Solreneriet AB:n toimitusjohtajana kesäkuun alussa. Solreneriet on Ruotsin johtavia siivous-, hygienia- ja toimitilapalvelualan yrityksiä, joka tarjoaa palveluita yrityksille ja julkiselle sektorille. 

60. palvelupesula avautuu Easton Helsinkiin

Kun uusi Kauppakeskus Easton Helsinki avasi ovensa Itäkeskuksessa, SOL sai jo 60 Palvelupesulansa Suomeen. Palvelupesulaverkosto kattaa koko maan aina Helsingistä Rovaniemelle saakka.