etusiulle artikkeli

JAA

Aina tarvitaan se viimeinen silaus

Palvelupäällikkö Anne Määttä pitää organisoinnista ja tietää tiiminsä työn tärkeyden. – Kukaan ei halua lomailla sotkun keskellä.

SOL25, KIINTEISTÖPALVELUT, PALVELURATKAISUT, SIIVOUSPALVELUT

Aina tarvitaan se viimeinen silaus

Palvelupäällikkö Anne Määttä on pyörittänyt Rukakeskuksen siivoustoimintaa sopimuksen alusta alkaen. Määttä on kuusamolainen, ja niin ovat monet muutkin SOLin palkkalistoilla Rukalla ja Kuusamossa olevat.

– Kuusamon alueella meillä on yli sata vakituista työntekijää. Sesonkiaikana väkimäärä vielä kasvaa, ja viikonloppuina apuna ovat opiskelijat.

Olemme suuri työllistäjä Kuusamon alueella.

Lomakohteen siivouksessa tarvitaan hyvää organisointikykyä.

– Lomaosakkaiden ja huoneistojen vaihtopäivät osuvat usein samoille päiville, joten työvuorot pitää suunnitella tarkkaan ja mahdollisesti tarvittavat sijaisjärjestelyt miettiä jo etukäteen.

Suurin osa siivottavista kohteista on huoneistoja.

– Se on tavallaan kotisiivousta. Viikon aikana siivoamme kerran tai niin usein kuin asiakas haluaa. Hotellihuoneet siivotaan päivittäin.

Anne Määttä korostaa, että työn viimeinen silaus on tärkeä.

– Kannattaa pysähtyä hetkeksi, kun kaikki on valmista ja katsoa miltä huone tulijan silmin näyttää. Onko päiväpeite suorassa, ovatko sohvatyynyt paikoillaan tai verhot ojennuksessa.

Anne Määttä on ollut siivousalalla jo 30 vuotta ja kertoo pitävänsä työstään.

– Pidän organisoinnista ja kun sotkuisen huoneen saa puhtaaksi, se palkitsee.

– Ja vaikka tätä työtä ei aina arvostetakaan, meidän poisjäämisemme olisi katastrofi, Määttä toteaa hymyillen lopuksi.

Lue myös: Apua saa vaikka takan sytyttämiseen

Ruka_KaisaSirnio

Perheyrittämisessä on voimaa

Rukakeskus on Suomen johtavia matkailuyrityksiä ja hiihtokeskustoimialan markkinajohtaja Suomessa lähes 20 prosentin osuudella hissilippujen myynnistä.

Lue artikkeli

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1 2 3 4

half-moon
Liisa Jorosen johtamisopit loivat SOLin menestyksen

Liisa Jorosen johtamisopit loivat SOLin menestyksen

Ihminen haluaa tehdä työnsä mahdollisimman hyvin, ja hänelle on annettava siihen mahdollisuus ilman turhaa byrokratiaa ja kahlitsevia sääntöjä. Liisa Jorosen johdolla 25 vuotta sitten käyttöön otetut johtamisen opit toimivat edelleen SOLin menestyksen peruspilareina.

half-moon
Oikeat kysymykset

Oikeat kysymykset

Toimitusjohtaja Juhapekka Joronen toteaa pääkirjoituksessaan, että SOL oli jo alkuaikoinaan erittäin poikkeava yritys ja edelläkävijä monissa asioissa. 

half-moon
Anu Eronen Sol

Solisevaa kovuutta

Jos et tee hyvää laatua, niin ei sitä pelkällä hymyllä pärjää. – Meidän piti kehittää mittareita niin laatua kuin asiakastyytyväisyyttä varten, jotta voitiin tehdä tulosta, Anu Eronen toteaa.

half-moon
Monimuotoisuus rikastuttaa

Monimuotoisuus rikastuttaa

– Maahanmuuttajat ovat meille voimavara. He tuovat iloa ja rikkautta työyhteisöön, SOLEMOn toimitusjohtaja Peppi Kaira sanoo.

half-moon
SOLin oppivuodet maailmalla

SOLin oppivuodet maailmalla

– Paljon se on ottanut, mutta paljon antanutkin, toteaa Juhapekka Joronen hymyillen ja lisää, että suunta otetaan sinne, missä perheyrityksen arvot toimivat.

half-moon
Aurinkoisuus valloitti meidät

Aurinkoisuus valloitti meidät

– Meillä oli punaiset kassit, joissa säilyttää tavaroitaan ja istumapaikan sai valita vapaasti. Sihteerejä ei palkattu ja taloushallinto vastasi suoraan toimitusjohtajalle. Täällä laukkasi vieraita tätä menoa ihmettelemässä, Anu Eronen kertoo.