etusiulle artikkeli

JAA

Oppi vie eteenpäin

SOL25, KOULUTUS

Oppi vie eteenpäin

SOL kouluttaa työntekijöitään oppisopimuksella lähestulkoon kaikkiin mahdollisiin tutkintoihin, mitkä vastaavat sen toimialaa. Koulutuksia myös räätälöidään asiakkaiden ja oman toiminnan tarpeiden mukaan.

Viime vuonna oppisopimuskoulutuksiin osallistui 250 henkilöä. Ensi vuodelle on räätälöity yhteistyössä oppilaitos Keudan kanssa 20 erilaista kiinteistöpalveluiden perus- ja ammattitutkintoa 20 opiskelijalle. Osa niistä kuuluu maahanmuuttajien osaamisohjelmaan. Oppisopimuksella voi kouluttautua kaikkialla Suomessa ja kaikilla eri tutkintotasoilla. Yhteistyötä tehdään useiden eri oppilaitoksien kanssa.

Meitä voi jo verrata suureen oppilaitokseen.

– Perustutkinnot sopivat alanvaihtajille, uudella alalla aloittaville ja maahanmuuttajille. Työkokemuksen karttuessa sopivia ovat ammattitutkinnot. Esimiehet ja ohjaajat voivat suorittaa kiinteistöpalvelualan ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Ohjaajilla on myös mahdollisuus kouluttautua lähiesimiehen ammattitutkintoon. Henkilökohtaistamisella löydetään oikea tutkintotaso jokaiselle, kertoo SOLin henkilöstön kehityksen johtaja Merja Oljakka.

Koulutuksien sisältö lähtee tarpeesta

– Näiden oppisopimuskoulutuksien lisäksi järjestämme paljon muuta omaa koulutusta kaikilla aloilla. Viime vuonna koulutuksiimme osallistui yhteensä 12 000 työntekijää. Kokonaisia koulutuspäiviä kertyi keskimäärin kaksi koulutuspäivää jokaista palveluksessa olevaa kohti.
– Meitä voi jo verrata suureen oppilaitokseen, Oljakka iloitsee.
– Koulutuksien sisältöjä räätälöidään asiakkaiden tarpeiden ja oman liiketoiminnan kehityksen mukaan.
– Esimerkiksi moniosaaminen on tätä päivää ja meiltä on valmistunut jo useita sekä kiinteistöhuollon että turva- ja siivouspalvelut hallitsevia ammattilaisia.

Monimuoto-opetus ei sido

– Olemme myös yksi Suomen suurimmista turvallisuusalan yrityksistä ja toiminta kasvaa tasaisesti. Muutama vuosi sitten toteutimme turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoon johtavan koulutuksen. Tutkinto on varsin laaja ja sen suorittaneet palvelujohtajat saivat vartioimisliikkeen vastaavan hoitajan pätevyyden.

Opinnot suoritetaan yleensä monimuotoisina omaa tai oppilaitoksen verkko-oppimisympäristöä käyttäen.

– Sinne pääsee myös älypuhelimella ja tabletilla, joten tarvittaessa asioita voi tarkistaa työn lomassa, jatkaa Oljakka.

Asiakaskohtaisesti seuraamme tilannetta erityisellä koulutusindeksillä.

SOL Koulutus

koulutustiimi

Koulutustiimiltä löytyy osaamista

SOLin koulutustiimi suunnittelee, koordinoi koulutuksia ja kouluttaa itsekin. Tärkeä tehtävä on myös tukea opiskelijoita opinnoissa. Koulutustiimiltä löytyy pätevyyttä moneen asiaan. Opettajan opintojen ja näyttömestaritutkintojen lisäksi suoritettuna on EA-kouluttajaoikeudet (Rinne), elintarvikehygieniapassin kouluttajaoikeudet (Lehtola-Ruuska, Rinne), Business coach-pätevyys (Oljakka, Rinne). Ympäristöasiat hallitsee Paula Haanpää ja oppimismuotoilijan sertifikaatin on suorittanut Merja Oljakkala, joka on myös toiminut Kiinteistö- ja kotityöpalvelualan koulutus-toimikunnan puheenjohtajana ja jäsenenä 2007-2016 ja on ollut Kiinteistöpalvelujen tutkintotoimikunnan puheenjohtaja jo vuodesta 2010.

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1 2 3 4

half-moon
Liisa Jorosen johtamisopit loivat SOLin menestyksen

Liisa Jorosen johtamisopit loivat SOLin menestyksen

Ihminen haluaa tehdä työnsä mahdollisimman hyvin, ja hänelle on annettava siihen mahdollisuus ilman turhaa byrokratiaa ja kahlitsevia sääntöjä. Liisa Jorosen johdolla 25 vuotta sitten käyttöön otetut johtamisen opit toimivat edelleen SOLin menestyksen peruspilareina.

half-moon
Oikeat kysymykset

Oikeat kysymykset

Toimitusjohtaja Juhapekka Joronen toteaa pääkirjoituksessaan, että SOL oli jo alkuaikoinaan erittäin poikkeava yritys ja edelläkävijä monissa asioissa. 

half-moon
Anu Eronen Sol

Solisevaa kovuutta

Jos et tee hyvää laatua, niin ei sitä pelkällä hymyllä pärjää. – Meidän piti kehittää mittareita niin laatua kuin asiakastyytyväisyyttä varten, jotta voitiin tehdä tulosta, Anu Eronen toteaa.

half-moon
Monimuotoisuus rikastuttaa

Monimuotoisuus rikastuttaa

– Maahanmuuttajat ovat meille voimavara. He tuovat iloa ja rikkautta työyhteisöön, SOLEMOn toimitusjohtaja Peppi Kaira sanoo.

half-moon
SOLin oppivuodet maailmalla

SOLin oppivuodet maailmalla

– Paljon se on ottanut, mutta paljon antanutkin, toteaa Juhapekka Joronen hymyillen ja lisää, että suunta otetaan sinne, missä perheyrityksen arvot toimivat.

half-moon
Aurinkoisuus valloitti meidät

Aurinkoisuus valloitti meidät

– Meillä oli punaiset kassit, joissa säilyttää tavaroitaan ja istumapaikan sai valita vapaasti. Sihteerejä ei palkattu ja taloushallinto vastasi suoraan toimitusjohtajalle. Täällä laukkasi vieraita tätä menoa ihmettelemässä, Anu Eronen kertoo.