etusiulle artikkeli

JAA

Pornaisissa Lean-konsultointi tuotti tulosta

SOL25, KOULUTUS, PALVELURATKAISUT, SIIVOUSPALVELUT

Pornaisissa Lean-konsultointi tuotti tulosta

Pornaisten kunta päätti viime vuonna uudistaa koko siivoustoimintansa ja otti ulkopuolisen asiantuntijan kumppanikseen kehitystyöhön. Töiden uudelleenjärjestelyillä oli tarkoitus saada kunnan niukat resurssit riittämään paremmin.

– Täytyy sanoa, että olemme kunnassa olleet todella tyytyväisiä lopputulokseen ja kaikki asetta­mamme tavoitteet saavutettiin. Nyt tulemme ihan loistavasti toimeen jopa hieman vähemmilläkin resursseilla kuin ennen eli voin aidosti suositella SOLin mitoituspalvelua muillekin, Pornaisten kunnan palvelupäällikkö Hilkka Seppinen kertoo.

– Tarjouskilpailussamme SOL valikoitui voittajaksi asiantuntemuksensa perusteella. Heidän tehtäväkseen tuli siivouksen mitoituksen päivittäminen, työtehtävien suunnittelu, työntekijöiden koulutus ja samalla Lean-konsultointi, Seppinen kertoo.

– SOLin myyntipäällikkö Jukka Laine piti meihin tiiviisti yhteyttä ja kertoi aina missä vaiheessa kulloinkin mennään.

Jukka Laine kertoo, että mitoitus ja suunnittelu Pornaisissa tehtiin SOLin omilla työkaluilla.

Lue koko juttu Kuntasolistista

Kehitytään yhdessä

Lean-filosofiaan perustuvaa Kerralla oikein -malli toimii hyvin erilaisissa kohteissa.

Lue juttu

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1 2 3 4

half-moon
Liisa Jorosen johtamisopit loivat SOLin menestyksen

Liisa Jorosen johtamisopit loivat SOLin menestyksen

Ihminen haluaa tehdä työnsä mahdollisimman hyvin, ja hänelle on annettava siihen mahdollisuus ilman turhaa byrokratiaa ja kahlitsevia sääntöjä. Liisa Jorosen johdolla 25 vuotta sitten käyttöön otetut johtamisen opit toimivat edelleen SOLin menestyksen peruspilareina.

half-moon
Oikeat kysymykset

Oikeat kysymykset

Toimitusjohtaja Juhapekka Joronen toteaa pääkirjoituksessaan, että SOL oli jo alkuaikoinaan erittäin poikkeava yritys ja edelläkävijä monissa asioissa. 

half-moon
Anu Eronen Sol

Solisevaa kovuutta

Jos et tee hyvää laatua, niin ei sitä pelkällä hymyllä pärjää. – Meidän piti kehittää mittareita niin laatua kuin asiakastyytyväisyyttä varten, jotta voitiin tehdä tulosta, Anu Eronen toteaa.

half-moon
Monimuotoisuus rikastuttaa

Monimuotoisuus rikastuttaa

– Maahanmuuttajat ovat meille voimavara. He tuovat iloa ja rikkautta työyhteisöön, SOLEMOn toimitusjohtaja Peppi Kaira sanoo.

half-moon
SOLin oppivuodet maailmalla

SOLin oppivuodet maailmalla

– Paljon se on ottanut, mutta paljon antanutkin, toteaa Juhapekka Joronen hymyillen ja lisää, että suunta otetaan sinne, missä perheyrityksen arvot toimivat.

half-moon
Aurinkoisuus valloitti meidät

Aurinkoisuus valloitti meidät

– Meillä oli punaiset kassit, joissa säilyttää tavaroitaan ja istumapaikan sai valita vapaasti. Sihteerejä ei palkattu ja taloushallinto vastasi suoraan toimitusjohtajalle. Täällä laukkasi vieraita tätä menoa ihmettelemässä, Anu Eronen kertoo.