etusiulle artikkeli

JAA

Puhdasta asiaa 1/2017

SOL25, PUHDASTA ASIAA

Puhdasta asiaa 1/2017

Yhteistyökuvioita ja muita ajankohtaisia uutisia.

Flexo tuo 300 uutta työpaikkaa

Posti ja SOL perustivat yhteisen sisälogistiikkapalveluja tarjoavan yrityksen, Flexo Palvelut Oy:n.

– Flexo tähtää johtavaan markkina-asemaan sisälogistiikkamarkkinassa. Kaksi suomalaista oman alansa huippuosaajaa yhdisti voimansa. Postilla on vahva ammattiosaaminen logistiikassa sekä kyvyssä yhdistää tieto- ja materiaalivirtoja. SOL puolestaan on arvostettu perheyritys, joka on menestynyt ansiokkaasti henkilöstöhallinnassa ja palvelujohtamisessa, korostaa Postin Paketti- ja logistiikkapalveluiden johtaja Jukka Rosenberg.

Sisälogistiikka tarkoittaa logistiikkapalvelujen tekemistä alihankintana asiakkaan omissa tiloissa, hyödyntäen asiakkaan prosesseja ja järjestelmiä.

– Olemme palvelujohtamisen ammattilaisia ja on hienoa olla mukana kehittämässä sisälogistiikan toimintamalleja uudessa yhteistyöyrityksessä. Jatkunut yhteistyömme saa nyt aivan uuden ulottuvuuden. Rekrytoinnin ammattilaisina varmistamme yhteisyrityksellemme parhaat ammattiosaajat, toteaa SOL Palveluiden toimitusjohtaja Juhapekka Joronen.

Posti arvioi Suomen sisälogistiikkamarkkinan olevan kooltaan noin 350 miljoonaa euroa ja kasvavan jopa 30 prosentin vuosivauhdilla. Flexosta tulee sisälogistiikan valtakunnallinen palveluntarjoaja, joka on myös iso työllistäjä. Tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä uuteen yhtiöön tulee 300 uutta työpaikkaa.

Henkilöstöpalvelut aloitti työnhaku-valmennuksen

SOL työllistää kaikissa konsernin yhtiöissä vuosittain lähes 20 000 henkilöä eri tehtäviin. Omissa toiminnoissa työllistyy 13 000 henkilöä ja lähes saman verran työllistyy SOL Henkilöstöpalveluiden kautta eri asiakasyrityksiin.

– Olemme yksi merkittävimmistä työllistäjistä Suomessa. Luonnollinen jatkumo tälle on rakentamamme työnhakuvalmennus, jota lähdemme aktiivisesti tarjoamaan asiakasyrityksillemme, valottaa johtaja Timo Sairanen.

– Nyt pystymme auttamaan yrityksiä myös niissä tilanteissa, jolloin yrityksessä tapahtuu henkilöstömuutoksia. Valmennusohjelmassa käydään läpi valmennettavien nykytilanteen ja työnhaun tavoitteet. Teemme henkilöille osaamiskartoituksen ja oppimispolun. Valmennamme työnhakijoita rakentamaan oman työhakemuksen ja CV:n sekä ohjaamme eri työhaastattelun tilanteisiin. Erittäin tärkeää on motivoida työntekijät aktiiviseen työnhakuun.

– Valmennuksissa voimme huomioida asiakaskohteissamme olevia työtarpeita ja tarjoamaan töitä asiakasyrityksissämme. Näin työnhakijat ja työntarjoajat kohtaavat parhaalla mahdollisella tavalla.

– Yksistään oma asiakasverkostomme on valtava mahdollisuus työllistää, kertoo SOL Henkilöstöpalveluiden psykologi Antti Lahtinen.

– Ratkaisukeskeinen ja ihmisläheinen valmennuksemme, joka räätälöidään aina kunkin valmennettavan yksilöllisten toiveiden ja tarpeiden mukaan, on suurin valttimme erottua muista alan toimijoista, tiivistää Lahtinen.

Liity SOL Pesulan Hymyklubiin

naama

Liity Hymyklubiin lähimmässä pesulassasi, saat -10% alennuksen vaatteiden pesusta! Liittymistarjous on kerta-alennus eikä sitä voi yhdistää muihin alennuksiin.

SOL Pesulan Kanta-asiakkuus on nyt Hymyklubi. Hymyklubin uutiskirjeen tilaajana pysyt ajan tasalla eduista ja vinkeistä. Hymyklubikortti on aina mukana sähköpostitse lähetettävässä uutiskirjeessä, jonka voit näyttää älypuhelimeltasi asioidessasi myymälöissämme.

60. palvelupesula avautuu Easton Helsinkiin

Kun uusi Kauppakeskus Easton Helsinki avasi ovensa Itäkeskuksessa, SOL sai jo 60 Palvelupesulansa Suomeen. Palvelupesulaverkosto kattaa koko maan aina Helsingistä Rovaniemelle saakka.

Lue lisää

Ruotsin SOL sai uuden vetäjän

Tina Wessman Hellstadius aloitti Solreneriet AB:n toimitusjohtajana kesäkuun alussa. Solreneriet on Ruotsin johtavia siivous-, hygienia- ja toimitilapalvelualan yrityksiä, joka tarjoaa palveluita yrityksille ja julkiselle sektorille.

Lue lisää

Tutkinto evästää esimiestyöhön

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suoritti 22 SOLilaista palveluohjaajaa ja esimiestä eri puolilta Suomea. Koulutuksen myötä SOL sai uusia osaavia ja itseensä luottavia esimiehiä sekä ohjaajia, joilla on aikaisempaa kokemusta päivittäisjohtamisen tehtävistä. 

Lue lisää

Henkilöstöpalvelujen upea kasvuloikka

SOL Henkilöstöpalvelut on nyt yksi alan suurimmista valtakunnallisesti toimivista yrityksistä.

– Liikevaihtomme kasvoi yli 60 prosenttia viime vuonna. Upeaa on myös se, että liki 100 prosenttia uusista ja vanhoista asiakkaistamme pitää palveluamme hyvänä tai erinomaisena, toimitusjohtaja Niilo Kemppe toteaa.

– Alalla on nyt meneillään kasvun aika, mutta meidän tuloksemme oli selvästi yli alan keskimääräisten lukujen. Tärkein kilpailuvalttimme on palvelun laatu.

Jokainen työnhakija on tärkeä ja haastatteluihin panostetaan.

– Pyydämme myös kaikilta hakijoilta palautetta siitä, miten rekrytointi sujui ja positiivista palautetta on tullut paljon. Monet tulevatkin nykyään hakemaan meiltä töitä sen jälkeen, kun joku tuttava on suositellut meitä.

asuntomessut_sol

Asuntomessuilla työskenteli iloinen ryhmä

Mikkelin Asuntomessut onnistuivat erinomaisesti ja keräsivät runsaasti hyvää palautetta. Messut olivat menestys myös kävijämäärän suhteen, alueella kävi noin 135 500 vierasta.

Lue lisää

Esimiehet testaavat tekoälyä

SOL testaa Lapin yliopiston tutkimushankkeessa kehitettävää tekoälysovellusta, jolla mallinnetaan henkilöstöjohtamisen vaikutuksia työhyvinvointiin ja talouteen.

Lue lisää

Minuuttipelia-Seutulassa_vaaka

Minuuttipeliä Seutulassa

Samaan aikaan, kun lomalaiset kiinnittävät turvavyönsä, SOL lentokenttätiimi valmistautuu ja on yleensä jo portilla vastassa. Tarkkaa aikataulutusta vaativaa lentokoneiden siivousta ohjataan palkitulla mobiilijärjestelmällä.

Lue lisää

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1 2 3 4

half-moon
Liisa Jorosen johtamisopit loivat SOLin menestyksen

Liisa Jorosen johtamisopit loivat SOLin menestyksen

Ihminen haluaa tehdä työnsä mahdollisimman hyvin, ja hänelle on annettava siihen mahdollisuus ilman turhaa byrokratiaa ja kahlitsevia sääntöjä. Liisa Jorosen johdolla 25 vuotta sitten käyttöön otetut johtamisen opit toimivat edelleen SOLin menestyksen peruspilareina.

half-moon
Oikeat kysymykset

Oikeat kysymykset

Toimitusjohtaja Juhapekka Joronen toteaa pääkirjoituksessaan, että SOL oli jo alkuaikoinaan erittäin poikkeava yritys ja edelläkävijä monissa asioissa. 

half-moon
Anu Eronen Sol

Solisevaa kovuutta

Jos et tee hyvää laatua, niin ei sitä pelkällä hymyllä pärjää. – Meidän piti kehittää mittareita niin laatua kuin asiakastyytyväisyyttä varten, jotta voitiin tehdä tulosta, Anu Eronen toteaa.

half-moon
Monimuotoisuus rikastuttaa

Monimuotoisuus rikastuttaa

– Maahanmuuttajat ovat meille voimavara. He tuovat iloa ja rikkautta työyhteisöön, SOLEMOn toimitusjohtaja Peppi Kaira sanoo.

half-moon
SOLin oppivuodet maailmalla

SOLin oppivuodet maailmalla

– Paljon se on ottanut, mutta paljon antanutkin, toteaa Juhapekka Joronen hymyillen ja lisää, että suunta otetaan sinne, missä perheyrityksen arvot toimivat.

half-moon
Aurinkoisuus valloitti meidät

Aurinkoisuus valloitti meidät

– Meillä oli punaiset kassit, joissa säilyttää tavaroitaan ja istumapaikan sai valita vapaasti. Sihteerejä ei palkattu ja taloushallinto vastasi suoraan toimitusjohtajalle. Täällä laukkasi vieraita tätä menoa ihmettelemässä, Anu Eronen kertoo.