etusiulle artikkeli

JAA

SOL sai työhyvinvointipalkinnon

Työhyvinvointipalkinnon vastaanottivat Heidi Johansson (vas.), työsuojelupäällikkö Katarina Nelimarkka ja henkilöstö- ja lakiasioiden johtaja Timo Sairanen

SOL25, TYÖHYVINVOINTI

SOL sai työhyvinvointipalkinnon

SOL sai Terveellinen työ – palkinnon ansioistaan toukokuussa 2017.

Terveellinen työ – Elämän eri vaiheissa -kampanjan tarkoituksena on edistää Euroopan laajuisesti työterveyttä ja työturvallisuutta. Kampanjan toteuttaa Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto ja sitä koordinoi sosiaali- ja terveysministeriö. Siinä kiinnitetään erityistä huomiota erilaisten ja eri-ikäisten työntekijöiden vahvuuksiin ja tarpeisiin. 

– Meillä on erityinen ikäohjelma, joka keskittyy nuorten ja yli 50-vuotiaiden erityistarpeisiin, joita olemme kartoittaneet, henkilöstö- ja lakiasioiden johtaja Timo Sairanen kertoo.

– Tavoite on tukea eri-ikäisten työssä jaksamista, pitää yllä hyvää työkuntoa ja vähentää sairauspoissaoloja sekä edistää positiivista yhteistyötä eri ikäryhmien välillä. Minkään ikäryhmän syrjintää ei hyväksytä.

Tällä hetkellä SOLista jäädään vanhuuseläkkeelle keskimäärin 63,5-vuotiaana.

– Haluamme myös nostaa myös nostaa tuota keskimääräistä eläkeikää. 

Ikäohjelman tavoitteita tukee SOL Life -hyvinvointiohjelma, joka on ollut käytössä jo pitkään.

– Siinä painotetaan työstä aiheutuvien haittojen ennaltaehkäisyä ja varhaista puuttumista mahdollisiin ongelmiin.

SOL Työhyvinvointi

Lue myös : ”Täytyy pysyä remmissä mukana” - Hämeenlinnan pesulassa palvelee keltainen pantteri.

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1 2 3 4

half-moon
Liisa Jorosen johtamisopit loivat SOLin menestyksen

Liisa Jorosen johtamisopit loivat SOLin menestyksen

Ihminen haluaa tehdä työnsä mahdollisimman hyvin, ja hänelle on annettava siihen mahdollisuus ilman turhaa byrokratiaa ja kahlitsevia sääntöjä. Liisa Jorosen johdolla 25 vuotta sitten käyttöön otetut johtamisen opit toimivat edelleen SOLin menestyksen peruspilareina.

half-moon
Oikeat kysymykset

Oikeat kysymykset

Toimitusjohtaja Juhapekka Joronen toteaa pääkirjoituksessaan, että SOL oli jo alkuaikoinaan erittäin poikkeava yritys ja edelläkävijä monissa asioissa. 

half-moon
Anu Eronen Sol

Solisevaa kovuutta

Jos et tee hyvää laatua, niin ei sitä pelkällä hymyllä pärjää. – Meidän piti kehittää mittareita niin laatua kuin asiakastyytyväisyyttä varten, jotta voitiin tehdä tulosta, Anu Eronen toteaa.

half-moon
Monimuotoisuus rikastuttaa

Monimuotoisuus rikastuttaa

– Maahanmuuttajat ovat meille voimavara. He tuovat iloa ja rikkautta työyhteisöön, SOLEMOn toimitusjohtaja Peppi Kaira sanoo.

half-moon
SOLin oppivuodet maailmalla

SOLin oppivuodet maailmalla

– Paljon se on ottanut, mutta paljon antanutkin, toteaa Juhapekka Joronen hymyillen ja lisää, että suunta otetaan sinne, missä perheyrityksen arvot toimivat.

half-moon
Aurinkoisuus valloitti meidät

Aurinkoisuus valloitti meidät

– Meillä oli punaiset kassit, joissa säilyttää tavaroitaan ja istumapaikan sai valita vapaasti. Sihteerejä ei palkattu ja taloushallinto vastasi suoraan toimitusjohtajalle. Täällä laukkasi vieraita tätä menoa ihmettelemässä, Anu Eronen kertoo.