etusiulle artikkeli

JAA

Leila Paldanius

– Kerran päivässä pitää nauraa niin, että vedet tulevat silmistä, Leila Paldanius kehottaa. 

SOL25, PESULAPALVELUT, TYÖHYVINVOINTI

”Täytyy pysyä remmissä mukana”

Hämeenlinnan pesulassa palvelee keltainen pantteri*. Kehu, kannusta ja kiitä on Leilan motto.

68-vuotias Leila Paldanius kertoo nauraen, että jotkut aina välillä ihmettelee, kuinka sä tuossa iässä vielä käyt töissä.

* SOLissa eläkeikäisiä työntekijöitä kutsutaan keltaisiksi panttereiksi. Nimitys juontaa juurensa Tekesin tuella toteutetusta ikääntyneiden työllistymistä edistävästä asiantuntijahankkeesta.

– Vastaan, että kyllä se järkipaha pysyy silloin paremmassa kunnossa, eikä lenkilläkään tarvitse käydä. Ikä on vaan numero.

Entinen myymälänhoitaja ei kuitenkaan palvele asiakkaita päivittäin.

– Teen tuurauksia ja sairaslomasijaisuuksia. Mieskin sanoo, että oikein säteilen, kun SOlista soitetaan. No, onkohan se nyt ihan niin, hän virnistää.

Kehitykselle kun antaa pikkusormen, niin se piru vie koko käden.

Valkeakoskella asuva Leila hoitaa ensin aamuvarhaisella tyttären pienet pojat kouluun ja ajomatkoineen työpäivälle kertyy mittaa. 

– Kahdeksan aikaan illalla kaadun sitten sänkyyn. Mutta ei se haittaa, elämä olisi aika tylsää, jos pitäisi vaan käydä jossain päivätansseissa.

Eläkepäivinä kuntoillaan uimalla ja ulkoilemalla.

– Sienestän ja marjastan koko suvulle. Tyttären pojatkin pitävät liikkeessä, he pelaavat jalkapalloa ja ajamme matseja katsomaan. 

Lukeminen on suuri intohimo.

– Luen myös tietokirjoja enkä pelkkää Romeoa ja Juliaa. Pidän erityisesti elämäkerroista ja ammattikirjallisuuttakin tulee seurattua.

Tekniikkaa en pelkää

Pohjalainen Leila lähti työelämään Oulun korkeudelta, Kestilästä.

– Äiti huolehti yksin kuudesta alaikäisestä lapsesta ja kaikkien oli toimittava. Kun lähdin kotoa, sain mukaani jenkkikassin, kaksi lakanaa, herätyskellon ja ruokailuvälineet. Nyt eivät taitaisi nämä kamppeet mahtua neljään rekkaankaan, hän nauraa.

Tekstiilialaa suositteli käsityöopettaja ja ensin vaatetusteknologiksi valmistunut Leila oli työnjohtajana vaatetehtaassa. 

– Sitten olin yrittäjänä ja sen jälkeen vielä pitkän rupeaman kansalaisopiston tekstiilityön opettajana.

SOLille Leila haki töihin 2003 ja toteaa, että turha vaatimattomuus ei kannata.

– Olen nauranut, että taisin saada paikan, kun väitin käyttäväni tietokonetta useammalla kuin kahdella sormella. Tottahan se tavallaan oli, silloin oli kovassa huudossa atk-ajokortti, jonka olin juuri suorittanut.

– Kehitykselle, kun antaa pikkusormen, niin se piru vie koko käden. Olen aina joutunut koneiden kanssa pelaamaan, enkä ole niitä koskaan pelännyt. Tehtaallakin vastuullani oli 50 ompelukonetta ja siitä on ollut hyötyä tässäkin työssä.

Mahtava myyntipuhe

Leila on kiertänyt SOL Pesuloita pohjoista myöten.

– Opastin monta vuotta uusia työntekijöitä. Se oli mukavaa, sivusi opettajan hommaa, josta myös joskus haaveilin.

Hän toteaa, että pesulatyössäkin tarvitaan sanantaitoja.

– Se oli hauska juttu, kun kerroin yhdelle miesasiakkaalle, miten suojakäsittely toimii. Sen jälkeen hän kysyi, voisinko ystävällisesti kertoa sen uudelleen. Puhuinko siis liian nopeasti – ei siitä ei ollutkaan kysymys, vaan hän oli kaupallisen alan opettaja, eikä ollut kuulemma koskaan kuullut niin hyvää myyntipuhetta. Se tuntui tosi hyvältä.

– Tämä on niin paljon muutakin kuin pesemistä ja silittämistä. Tarvitaan materiaalituntemusta, teknistä osaamista, hyviä vuorovaikutustaitoja ja erityisesti organisointikykyä, että kaikki valmistuu ajoissa.

Häntä harmittaa alan heikko arvostus.

– Kerran esimerkiksi eräs kesätyöntekijä kysyi minulta, miten olen joutunut tänne töihin. Vastasin, että hakemalla. Mietin sitä vielä kotonakin.

Leila korostaa työkavereiden kunnioittamisen ja auttamisen tärkeyttä.

– Minusta urheiluväen tunnus ”Kehu, kannusta ja kiitä” pätee työelämässäkin.

– Myös pienetkin yhdessä tehdyt asiat, kuten kahvikupponen töiden jälkeen, lisäävät yhteisöllisyyttä. Ja meidän täytyy myös osata nauraa niin omille kuin muidenkin virheille.

SOL Pesulapalvelut

SOL sai työhyvinvointipalkinnon

SOL sai Terveellinen työ – palkinnon ansioistaan toukokuussa 2016. Terveellinen työ – Elämän eri vaiheissa -kampanjan tarkoituksena on edistää Euroopan laajuisesti työterveyttä ja työturvallisuutta. 

Lue lisää

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1 2 3 4

half-moon
Liisa Jorosen johtamisopit loivat SOLin menestyksen

Liisa Jorosen johtamisopit loivat SOLin menestyksen

Ihminen haluaa tehdä työnsä mahdollisimman hyvin, ja hänelle on annettava siihen mahdollisuus ilman turhaa byrokratiaa ja kahlitsevia sääntöjä. Liisa Jorosen johdolla 25 vuotta sitten käyttöön otetut johtamisen opit toimivat edelleen SOLin menestyksen peruspilareina.

half-moon
Oikeat kysymykset

Oikeat kysymykset

Toimitusjohtaja Juhapekka Joronen toteaa pääkirjoituksessaan, että SOL oli jo alkuaikoinaan erittäin poikkeava yritys ja edelläkävijä monissa asioissa. 

half-moon
Anu Eronen Sol

Solisevaa kovuutta

Jos et tee hyvää laatua, niin ei sitä pelkällä hymyllä pärjää. – Meidän piti kehittää mittareita niin laatua kuin asiakastyytyväisyyttä varten, jotta voitiin tehdä tulosta, Anu Eronen toteaa.

half-moon
Monimuotoisuus rikastuttaa

Monimuotoisuus rikastuttaa

– Maahanmuuttajat ovat meille voimavara. He tuovat iloa ja rikkautta työyhteisöön, SOLEMOn toimitusjohtaja Peppi Kaira sanoo.

half-moon
SOLin oppivuodet maailmalla

SOLin oppivuodet maailmalla

– Paljon se on ottanut, mutta paljon antanutkin, toteaa Juhapekka Joronen hymyillen ja lisää, että suunta otetaan sinne, missä perheyrityksen arvot toimivat.

half-moon
Aurinkoisuus valloitti meidät

Aurinkoisuus valloitti meidät

– Meillä oli punaiset kassit, joissa säilyttää tavaroitaan ja istumapaikan sai valita vapaasti. Sihteerejä ei palkattu ja taloushallinto vastasi suoraan toimitusjohtajalle. Täällä laukkasi vieraita tätä menoa ihmettelemässä, Anu Eronen kertoo.