etusiulle artikkeli

JAA

Tosissaan, mutta ei totisena

– On mahtavaa toimia vahvasti asiakaspinnassa ja päästä haastattelemaan eri alojen osaajia, palvelupäällikkö Stiina Kilpikoski sanoo.

SOL25, HYMYN VALOKEILASSA

Tosissaan, mutta ei totisena

Palvelupäällikkö Stiina Kilpikoski rekrytoi osaajia SOL henkilöstöpalveluiden asiakkaille. – Asiakkaat tarvitsevat tekijöitä, etsimme heille helmet.

Aikaansaava ja sähäkkä. Nopealiikkeinen, energinen ja tunnollinen. Näin kuvaillaan palvelupäällikkö Stiina Kilpikoskea. Hän aloitti SOL Henkilöstöpalveluiden Jyväskylän alueen palvelupäällikkönä vuonna 2013 ja on koulutukseltaan yhteisöpedagogi. SOLilla hän opiskeli johtamisen erityisammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksena.

Meillä saa työskennellä omalla persoonallaan.

Kilpikoski rekrytoi asiakkaille osaajia tuotantotekijöistä toimihenkilöihin. Tyypillinen työpäivä sisältää haastatteluita, työsuhdeasioita, uusien työntekijöiden perehdyttämistä, puheluita ja asiakastapaamisia.

– On mahtavaa toimia vahvasti asiakaspinnassa ja päästä haastattelemaan eri alojen osaajia.

Kilpikoskelle on tärkeää tehdä työtä hyvällä asenteella. Hän on itse yrittäjäperheestä, haluaa kehittyä ammatillisesti ja heijastaa innostusta ympärilleen. Päivät muodostuvat usein kiireisiksi ja aikataulut nopeiksi, mutta vastavuoroisesti työnantajan puolelta tulee luottamusta ja joustoa. Kun Kilpikosken kolme poikaa esimerkiksi olivat pieniä, hän pääsi lapsen kanssa neuvolakäynnille kesken työpäivän. Monipuolinen työnkuva antaa vapauden toteuttaa itseään, eikä kellokortteja tarvita.

– Tulos ratkaisee. Meillä saa työskennellä omalla persoonallaan.

Kun hän aloitti palvelupäällikkönä neljä vuotta sitten, hän vastasi Jyväskylän alueesta myyntipäällikön kanssa kahdestaan. Vähitellen liikevaihto kasvoi, ja työtiimiin tuli mukaan kaksi henkilöstöneuvottelijaa ja harjoittelija. Toimialoja jaettiin, ja Kilpikoski keskittyy nyt teollisuuteen ja maa- ja vesirakentamiseen.

– Meillä on ihana tiimi ja tekemisen meininki.

– Saamme toisistamme vertaistukea ja olemme kasvaneet yhdessä tiiminä. Teemme töitä tosissaan, mutta emme totisena. Tänne ajautuvat töihin iloiset ja aurinkoiset tyypit, asiakkaatkin kehuvat usein hyvää henkeämme.

Työn vastapainona Kilpikoski viettää vapaa-aikaa perheensä ja eläintensä kanssa kodissaan Toivakan maaseudulla. Hän kuljettaa poikiaan harrastuksiin ja hoitaa hevostaan ja poniaan.

– Kun työssä puhuu koko päivän, on ihana vapaa-ajalla keskittyä vaikkapa vain hevoseen. Myös kunnon juoksulenkki laittaa ajatukset pakettiin.

SOL Henkilöstöpalvelut

Teksti: Piritta Porthan // Kuvat: Vaula Aunola

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1 2 3 4

half-moon
Liisa Jorosen johtamisopit loivat SOLin menestyksen

Liisa Jorosen johtamisopit loivat SOLin menestyksen

Ihminen haluaa tehdä työnsä mahdollisimman hyvin, ja hänelle on annettava siihen mahdollisuus ilman turhaa byrokratiaa ja kahlitsevia sääntöjä. Liisa Jorosen johdolla 25 vuotta sitten käyttöön otetut johtamisen opit toimivat edelleen SOLin menestyksen peruspilareina.

half-moon
Oikeat kysymykset

Oikeat kysymykset

Toimitusjohtaja Juhapekka Joronen toteaa pääkirjoituksessaan, että SOL oli jo alkuaikoinaan erittäin poikkeava yritys ja edelläkävijä monissa asioissa. 

half-moon
Anu Eronen Sol

Solisevaa kovuutta

Jos et tee hyvää laatua, niin ei sitä pelkällä hymyllä pärjää. – Meidän piti kehittää mittareita niin laatua kuin asiakastyytyväisyyttä varten, jotta voitiin tehdä tulosta, Anu Eronen toteaa.

half-moon
Monimuotoisuus rikastuttaa

Monimuotoisuus rikastuttaa

– Maahanmuuttajat ovat meille voimavara. He tuovat iloa ja rikkautta työyhteisöön, SOLEMOn toimitusjohtaja Peppi Kaira sanoo.

half-moon
SOLin oppivuodet maailmalla

SOLin oppivuodet maailmalla

– Paljon se on ottanut, mutta paljon antanutkin, toteaa Juhapekka Joronen hymyillen ja lisää, että suunta otetaan sinne, missä perheyrityksen arvot toimivat.

half-moon
Aurinkoisuus valloitti meidät

Aurinkoisuus valloitti meidät

– Meillä oli punaiset kassit, joissa säilyttää tavaroitaan ja istumapaikan sai valita vapaasti. Sihteerejä ei palkattu ja taloushallinto vastasi suoraan toimitusjohtajalle. Täällä laukkasi vieraita tätä menoa ihmettelemässä, Anu Eronen kertoo.