etusiulle artikkeli

JAA

Tosissaan, mutta ei totisena

– On mahtavaa toimia vahvasti asiakaspinnassa ja päästä haastattelemaan eri alojen osaajia, palvelupäällikkö Stiina Kilpikoski sanoo.

SOL25, HYMYN VALOKEILASSA

Tosissaan, mutta ei totisena

Palvelupäällikkö Stiina Kilpikoski rekrytoi osaajia SOL henkilöstöpalveluiden asiakkaille. – Asiakkaat tarvitsevat tekijöitä, etsimme heille helmet.

Aikaansaava ja sähäkkä. Nopealiikkeinen, energinen ja tunnollinen. Näin kuvaillaan palvelupäällikkö Stiina Kilpikoskea. Hän aloitti SOL Henkilöstöpalveluiden Jyväskylän alueen palvelupäällikkönä vuonna 2013 ja on koulutukseltaan yhteisöpedagogi. SOLilla hän opiskeli johtamisen erityisammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksena.

Meillä saa työskennellä omalla persoonallaan.

Kilpikoski rekrytoi asiakkaille osaajia tuotantotekijöistä toimihenkilöihin. Tyypillinen työpäivä sisältää haastatteluita, työsuhdeasioita, uusien työntekijöiden perehdyttämistä, puheluita ja asiakastapaamisia.

– On mahtavaa toimia vahvasti asiakaspinnassa ja päästä haastattelemaan eri alojen osaajia.

Kilpikoskelle on tärkeää tehdä työtä hyvällä asenteella. Hän on itse yrittäjäperheestä, haluaa kehittyä ammatillisesti ja heijastaa innostusta ympärilleen. Päivät muodostuvat usein kiireisiksi ja aikataulut nopeiksi, mutta vastavuoroisesti työnantajan puolelta tulee luottamusta ja joustoa. Kun Kilpikosken kolme poikaa esimerkiksi olivat pieniä, hän pääsi lapsen kanssa neuvolakäynnille kesken työpäivän. Monipuolinen työnkuva antaa vapauden toteuttaa itseään, eikä kellokortteja tarvita.

– Tulos ratkaisee. Meillä saa työskennellä omalla persoonallaan.

Kun hän aloitti palvelupäällikkönä neljä vuotta sitten, hän vastasi Jyväskylän alueesta myyntipäällikön kanssa kahdestaan. Vähitellen liikevaihto kasvoi, ja työtiimiin tuli mukaan kaksi henkilöstöneuvottelijaa ja harjoittelija. Toimialoja jaettiin, ja Kilpikoski keskittyy nyt teollisuuteen ja maa- ja vesirakentamiseen.

– Meillä on ihana tiimi ja tekemisen meininki.

– Saamme toisistamme vertaistukea ja olemme kasvaneet yhdessä tiiminä. Teemme töitä tosissaan, mutta emme totisena. Tänne ajautuvat töihin iloiset ja aurinkoiset tyypit, asiakkaatkin kehuvat usein hyvää henkeämme.

Työn vastapainona Kilpikoski viettää vapaa-aikaa perheensä ja eläintensä kanssa kodissaan Toivakan maaseudulla. Hän kuljettaa poikiaan harrastuksiin ja hoitaa hevostaan ja poniaan.

– Kun työssä puhuu koko päivän, on ihana vapaa-ajalla keskittyä vaikkapa vain hevoseen. Myös kunnon juoksulenkki laittaa ajatukset pakettiin.

SOL Henkilöstöpalvelut

Teksti: Piritta Porthan // Kuvat: Vaula Aunola

LUE LISÄÄ AIHEESTA

« 1 2 3 4

half-moon
Reilun pelin säännöillä

Reilun pelin säännöillä

Luottamusmies Janne Forsman toimii SOLin työntekijöiden päätoimisena edustajana ja neuvottelee työnantajan kanssa monenlaisista asioista. - On itsestään selvää, että kaikkia sopimuksia pyritään noudattamaan.

half-moon
Pohjois-Karjalan lempeä jättiläinen

Pohjois-Karjalan lempeä jättiläinen

SOL on tehnyt yhteistyötä Pohjois-Karjalan Osuuskaupan kanssa jo yli 15 vuoden ajan huolehtimalla siisteydestä myymälöissä, ravintoloissa ja ABC-liikenneasemilla. Eri kohteissa työskentelee yli 60 SOLilaista.

half-moon
Heinon Tukku Jari Korhonen

Yhteistyö käynnistyi suunnitteluvaiheessa

Heinon Tukku avasi Kuopioon Suomessa ainutlaatuisen kalan ja hevi-tuotteiden toimitustukun ja tuotantolaitoksen. SOL oli jo suunnitteluvaiheessa mukana projektissa.

half-moon
Maalareita, koneistajia, lasittajia, pakkaajia, toimihenkilöitä…

Maalareita, koneistajia, lasittajia, pakkaajia, toimihenkilöitä…

Kaskipuu on käyttänyt vuokratyövoimaa vuosia. Perheyrityksen tehtaanjohtaja Matti Kämäräinen toteaa, että SOLin valtteja on nopea reagointi ja asioiden ennakoiminen.

half-moon
Iloinen veikko Cornwallista

Iloinen veikko Cornwallista

Englantilainen Andrew Saxe-Coburg vaihtoi Cronwallin maisemat ja puutarhanhoidon Joensuuhun. Nyt hän tekee öisin prosessisiivousta Valion Joensuun tehtaalla. – Olen ylpeä työstäni ja pidän vuodenaikojen vaihtelusta.

half-moon
Elintarvikesiivous on konseptoitua

Elintarvikesiivous on konseptoitua

SOL on vastannut Valion Joensuun juustolan siivouksesta kesäkuusta 2016. Sopimus kattaa koko tehtaan niin prosessisiivouksen kuin toimistot ja ulkoalueet. Kesällä tehdään myös pihatöitä ja leikataan nurmikot ja pensaat, talvella hoidetaan lumityöt ja hiekotus.