etusiulle artikkeli

JAA

Joutsenmerkin arvoista hotellisiivousta

Kerroshoitaja Oksana Seleznjova työssään Hotel Katajanokalla.

SIIVOUSPALVELUT

Joutsenmerkin arvoista hotellisiivousta

SOL sai Joutsenmerkin hotellisiivouksen toimialalle ensimmäisenä Suomessa. Arvostetun Pohjoismaisen ympäristömerkinnän hakeminen oli yksi Sitoumus 2050 -ympäristöohjelman lupauksista.

SOLissa on tehty alusta lähtien pitkäjänteistä työtä ympäristön hyväksi ja lupaukset on kirjattu Sitoumus 2050 -ympäristöohjelmaan.

 – Toimintamme on aina ollut laadukasta, ja nyt saatu sertifikaatti kirkastaa entisestään lopputulosta, kehitysjohtaja Riitta Sirviö iloitsee.

Suomen tunnetuimpana ympäristömerkkinä ja viidenneksi arvostetuimpana brändinä (2017) tunnetun Joutsenmerkin käyttöoikeudella on suuri merkitys.

– Se on virallinen osoitus asiakkaillemme toimintamme tasokkuudesta.

Koko elinkaari tutkitaan

Joutsenmerkin saamiseksi tuotteen tai palvelun on täytettävä tiukat ehdot koko elinkaaren osalta. Arvioinnissa huomioidaan muun muassa materiaalien alkuperä, energiankulutus sekä kemikaalien käyttö ja jätteiden synty.

Siivouspalveluissa painotetaan ympäristömerkittyjen puhdistusaineiden käyttöä ja kemikaalien käytön rajoittamista, koska pesuaineet muodostavat siinä suurimman yksittäisen ympäristöä kuormittavan tekijän. Muita kriteerejä ovat muun muassa kuljetusten ympäristövaikutusten minimointi ja henkilökunnan ympäristökoulutus. 

– Näiden lisäksi merkin saaminen edellyttää muun muassa hyvien eettisten periaatteiden noudattamista, yrityksen vastuullisuutta ja johtamisen ammattimaisuutta. Esimerkiksi jokaisen tulee saada kattava perehdytys työhönsä, SOLin ympäristövastaava Paula Haanpää toteaa.

Ympäristöasiat ovat kuuluneet SOLin koulutuksiin aiemminkin.

– Nyt pyörähti käyntiin uusi sähköinen Joutsenmerkki-koulutus, jonka kaikki hotelleissa työskentelevät suorittavat.

– Tärkeää on myös raportointi ja avoimuus. Tämän me toteutamme kertomalla toiminnastamme avoimesti vuosittaisissa vastuullisuusraporteissa, joihin jokainen voi tutustua nettisivuillamme. 

Ehdot täyttyivät helposti

Joutsenmerkin hakemista oli pohdittu jo pidempään.

– Hotellitoimiala oli oikeastaan helppo valita ensimmäiseksi, koska meillä on jo asiakkaina Joutsenmerkin saaneita hotelleja, Paula Haanpää hymyilee.

Itse hakuprosessi sujui joutuisasti alle puolessa vuodessa.

– Taika oli siinä, että prosessimme olivat jo valmiiksi suurilta osin merkin edellyttämällä tasolla. Nyt vain dokumentoimme kaiken. Olemme esimerkiksi jo vuosia tehneet ympäristöauditointeja myös asiakkaillemme ja käytössämme on yhdessä kotimaisen Kiillon kanssa kehitetty oma Joutsenmerkitty pesuainevalikoima eli mitään mullistavia muutoksia ei tarvinnut tehdä.

Haanpää korostaa, että kemikaaliturvallisuus ei ole vain ympäristöystävällisyyttä vaan myös turvallisuutta ja taloudellisuutta. 

– Aineet ovat myös hyvin tehokkaita eli Joutsenmerkitty siivous on taatusti vähintään yhtä hyvää kuin normisiivous. 

www.joutsenmerkki.fi

SOL Siivouspalvelut

Teksti ja kuvat: Vaula Aunola

Kestävän kehityksen iltapäivä - videokooste

Kestävän kehityksen iltapäivässä paneuduttiin SOLin vastuulliseen toimintaan ja juhlittiin Joutsenmerkin saamista.

- Iltapäivän teemat kestävä kehitys ja ympäristö ovat meille aina tärkeitä asioita. Eilen julkaistiin myös vuosittainen vastuuraporttimme, jossa kerromme avoimesti sosiaalisen-, ympäristö - ja talousvastuumme totetutumisesta, toimitusjohtaja Juhapekka Joronen sanoi.

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1 2 3 4 5 6 7 ... 11 »

half-moon
Sairaalan kumppanina

Sairaalan kumppanina

SOL huolehtii Tampereen yliopistollisen sairaalan ei-hoidollisten tilojen puhtaudesta. – Hyvään kumppanuuteen kuuluu mielestäni aktiivinen vuoropuhelu, Taysin vastuualuejohtaja Hannele Heino toteaa.

half-moon
Pesula potenssiin kymmenen

Pesula potenssiin kymmenen

Valtakunnallisesti palvelevan SOL Yrityspesulan käytävillä kiiltää pitkä rivi erilaisia pesukoneita ja jälkikäsittelyhallin täyttävät monenlaiset laitteet. Tuhannet tekstiilit puhdistuvat päivittäin ammattilaisten huomassa.

half-moon
Evirassa osataan varautua kaikkeen

Evirassa osataan varautua kaikkeen

– Laboratoriotiloissa vaaditaan erityisosaamista myös SOLilaisilta ja vaikka he ovat toisen yrityksen palkkalistoilla, ovat he olennainen osa meidän tiimiämme, Eviran turvallisuuspäällikkö Kari Paunonen toteaa.

half-moon
Johtajat vaihtoivat duunia

Johtajat vaihtoivat duunia

Original Sokos Hotel Pasilan ja Helsingin Vaakunan johtaja Mika Mustasilta tempaisi syksyllä International Housekeeping viikolla ja tarttui kerroshoitajan hommiin yhdessä Pasilan hotellipäällikkö Jani Hintikan kanssa. – Kerroshoitajat ovat arjen sankareita, joiden työpanos on hotellin menestyksen kannalta aivan ehdoton juttu.

half-moon
Klaidis Ahvenainen opiskeli esimieheksi

Klaidis Ahvenainen opiskeli esimieheksi

Palveluesimies Klaidis Ahvenaisen toi Suomeen rakkaus ja samalla ravintola-ala vaihtui siivoukseen. Nykyään hän toimii Silja Linen tiimin esimiehenä.