etusiulle artikkeli

JAA

Pesula potenssiin kymmenen

Toomas Sjöman täyttää konetta.

SIIVOUSPALVELUT

Pesula potenssiin kymmenen

Valtakunnallisesti palvelevan SOL Yrityspesulan käytävillä kiiltää pitkä rivi erilaisia pesukoneita ja jälkikäsittelyhallin täyttävät monenlaiset laitteet. Tuhannet tekstiilit puhdistuvat päivittäin ammattilaisten huomassa.

Yrityspesulan palveluvalikoimaan kuuluvat normaalien pesu- ja jälkikäsittelyjen lisäksi esimerkiksi palopyykki, erilaiset suoja- ja palokäsittelyt, desinfiointi, hajunpoisto ja korjauspalvelut. Pesula palvelee valtakunnallisesti yrityksiä ja yhteisöjä.

Verhopesuun voi yhdistää ripustuspalvelun.

– Meillä on hyvin erilaisia asiakkaita, kuten terveyskeskuksia, apteekkeja, hammashoitoloita, lääkärikeskuksia, ravintoloita, rakennusliikkeitä sekä päiväkoteja ja kouluja, palvelupäällikkö Henna Paukkunen hymyilee.

Pesulassa puhdistuvat yhtä lailla työasut, suojahaalarit, virkapuvut kuin liinavaatteet, pöytäliinat, verhot ja matot.

– Tekstiilialan ammattilaisemme hallitsevat erilaiset materiaalit ja tarvittaessa teemme vielä koepesun.

Paukkunen korostaa, että työasut ovat näkyvä osa jokaisen yhteisön imagoa ja ne kannattaa aina antaa ammattilaisen huollettaviksi.

– Oikein hoidettuna vaatteet pysyvät myös paljon pidempään hyvännäköisinä ja niiden käyttöikä pitenee. Huollamme täällä hyvin erilaisia työasuja suojahaalareista virkapukuihin ja meillä on esimerkiksi useita Helsinki-Vantaan lentokentällä toimivia asiakkaita.

mervi_henna_sol

– Työasut ovat näkyvä osa jokaisen yhteisön imagoa ja ne kannattaa aina antaa ammatti-laisen huolettavaksi, palvelupäällikkö Henna Paukkunen korostaa vierellään Mervi Nieminen.

minna_rasanen_sol

Minna Räsänen paitojen viimeistelyssä.

Palveluratkaisut räätälöidään

Sopimukset räätälöidään asiakaskohtaisesti ja toimitusajat määräytyvät asiakkaan tarpeen mukaan.

– Tarvittaessa pystymme palvelemaan hyvinkin nopeasti ja joustavasti.

Noutopalvelu hakee pyykin ja toimittaa puhtaat tekstiilit asiakkaalle säännöllisen aikataulun mukaan.

– Tai asiakas voi ilmoittaa meille, kun pestävää on kertynyt haettavaksi.

Vaikka yrityspesulassa käsitellään tuhansia tekstiilejä päivittäin, niin jokaisen tuotteen kulkua seurataan huolella.

Puhdasta sisäilmaa 

Verhot keräävät pölyä, joka leviää sisäilmaan.

– Säännölliseen ammattitaitoiseen siivoukseen ja tekstiilien pesuun kannattaa siis kiinnittää huomiota, kun halutaan pitää huolta puhtaasta sisä­ilmasta.

Yrityspesulassa onnistuu isojenkin kokonaisuuksien puhdistaminen hellävaraisesti.

– Koneisiimme mahtuvat esimerkiksi pitkät ja leveät esiriput. Kaikkihan täällä on muutenkin jättiläismäistä ja suurimmalla mankelillammekin on leveyttä liki neljä metriä, jotta mittavimmatkin tekstiilit saadaan helposti käsiteltyä.

SOL_pesula03

Mankelilla Petra Sevinc.

Verhopesuun voi yhdistää ripustuspalvelun.

– Se on asiakkaillemme vaivatonta. Haemme verhot pesuun ja ripustamme ne sitten puhtaana takaisin paikoilleen.

– Suuremmissa kohteissa käymme yleensä ensin paikan päällä arvioimassa pesutarpeen ja annamme sen jälkeen räätälöidyn tarjouksen, johon voi sisältyä myös korjausompelua.

Erikoispesulla helpotusta infektiokierteeseen

Muun muassa päiväkodeille tehdään normaalien pesujen lisäksi hygieniapesuja.

– Näin voidaan helpottaa erilaisista ikävistä infektiokierteistä eroon pääsemistä.

Desinfioiva käsittely hoidetaan turvallisella ja kokonaan suljetulla prosessilla.

– Pyykki pidetään suljetussa pussissa aina sen vastaanotosta pesukäsittelyyn saakka ja eristyspussin sauma aukeaa vasta pesukoneessa.

– Kaikille tuotteille, kuten kengille tai henkilökohtaisille suojavarusteille vesipesu tai kemiallinen pesu ei kuitenkaan sovi ja niitä varten meillä on käytössä toisenlainen desinfiointikäsittely. 

SOL Siivouspalvelut

Teksti ja kuvat: Vaula Aunola

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1 2 3 4 5 6 7 ... 11 »

half-moon
Sairaalan kumppanina

Sairaalan kumppanina

SOL huolehtii Tampereen yliopistollisen sairaalan ei-hoidollisten tilojen puhtaudesta. – Hyvään kumppanuuteen kuuluu mielestäni aktiivinen vuoropuhelu, Taysin vastuualuejohtaja Hannele Heino toteaa.

half-moon
Joutsenmerkin arvoista hotellisiivousta

Joutsenmerkin arvoista hotellisiivousta

SOL sai Joutsenmerkin hotellisiivouksen toimialalle ensimmäisenä Suomessa. Arvostetun Pohjoismaisen ympäristömerkinnän hakeminen oli yksi Sitoumus 2050 -ympäristöohjelman lupauksista.

half-moon
Evirassa osataan varautua kaikkeen

Evirassa osataan varautua kaikkeen

– Laboratoriotiloissa vaaditaan erityisosaamista myös SOLilaisilta ja vaikka he ovat toisen yrityksen palkkalistoilla, ovat he olennainen osa meidän tiimiämme, Eviran turvallisuuspäällikkö Kari Paunonen toteaa.

half-moon
Johtajat vaihtoivat duunia

Johtajat vaihtoivat duunia

Original Sokos Hotel Pasilan ja Helsingin Vaakunan johtaja Mika Mustasilta tempaisi syksyllä International Housekeeping viikolla ja tarttui kerroshoitajan hommiin yhdessä Pasilan hotellipäällikkö Jani Hintikan kanssa. – Kerroshoitajat ovat arjen sankareita, joiden työpanos on hotellin menestyksen kannalta aivan ehdoton juttu.

half-moon
Klaidis Ahvenainen opiskeli esimieheksi

Klaidis Ahvenainen opiskeli esimieheksi

Palveluesimies Klaidis Ahvenaisen toi Suomeen rakkaus ja samalla ravintola-ala vaihtui siivoukseen. Nykyään hän toimii Silja Linen tiimin esimiehenä.