etusiulle artikkeli

JAA

Ympäristöystävällistä puhtautta

- Puhdistusainevalikoimamme on tarkkaan harkittu, kouluttaja Paula Haanpää sanoo.

SIIVOUSPALVELUT

Ympäristöystävällistä puhtautta

SOL on tehnyt jo pitkään yhteistyötä suomalaisen KiiltoCleanin kanssa, joka valmistaa ja kehittää ympäristöystävällisiä puhdistusaineita.

KiiltoCleanin tuotekehityspäällikkö Heidi Kähkönen kertoo, että ympäristöarvoihin on yrityksessä suhtauduttu vakavasti jo vuosikymmenien ajan.

SOL-tuotteet ovat kaikki Joutsenmerkittyjä

– Joutsenmerkki puhdistusainepakkauksiemme kyljessä on tärkein osoitus puhdistusaineidemme ympäristöystävällisyydestä.

Se kertoo, että puhdistusaine on tutkitusti ympäristöä säästävä, käyttäjälle turvallinen ja tehokas. Kun Joutsenmerkki lanseerattiin 30 vuotta sitten, KiiltoClean lähti mukaan hyvin nopeasti.

– SOL-tuotteet, kuten SOL Yleispuhdistaja, ovat kaikki Joutsenmerkittyjä.

– Ympäristömerkin saaminen tuotteelle ei ole mikään pikku juttu ja tuotekehitystyötä saatetaan tehdä jopa kolme vuotta. Sen jälkeen kun idea uudesta tuotteesta on syntynyt, kuluu yleensä noin vuosi siihen, että valmista tuotetta on varastossa. Uudenlaisia puhdistusaineita tarvitaan esimerkiksi silloin, kun markkinoille tulee uusia pintamateriaaleja.

– Asiakkaan tarve on kuitenkin kaikkein tärkein syy kehittää uusi tuote.

– SOL osallistuu tuotekehitystyöhömme ja testaa uusia tuotteita.

aa_Kahkonen-Heidi

– SOL osallistuu tuotekehitystyöhömme ja on mukana testaamassa uusia tuotteita, KiiltoCleanin tuotekehityspäällikkö Heidi Kähkönen sanoo.

 

Elinkaari arvioidaan

Heidi Kähkönen kertoo, että KiiltoCleanillä mietitään tuotteen kaikkien vaiheiden ympäristövaikutukset tarkkaan.

– Raaka-aineet valitaan niin, että ne rasittavat mahdollisimman vähän ympäristöä. Suurin osa niistä tulee Keski-Euroopasta, koska Suomesta niitä ei saa. Näiden kuljetusten ympäristövaikutuksia pyrimme vähentämään niin, että suunnittelemme hankinnat tarkkaan ja ostamme raakaaineita suuria määriä kerralla.

– Tehtaallamme on sertifioitu ympäristöjärjestelmä, ja jopa pakkausten muovin määrä on optimoitu.

 

Tavoitteissa on onnistuttu

SOLin kouluttaja Paula Haanpää kertoo, että puhdistusaineiden haittoja on saatu merkittävästi vähennettyä ja kehitystyötä tehdään koko ajan.

– Se on sekä ympäristö- että työturvallisuusasia. Olemme esimerkiksi vähentäneet desinfiointiaineiden käyttöä ja ponneainepakkauksissa olevia puhdistusaineita ei käytetä enää lainkaan. Puhdistusainevalikoimamme on tarkkaan harkittu ja jo nyt 85 prosenttia käyttämistämme aineista on ympäristömerkittyjä.

– Oikea annostelu on myös avainasemassa ja annostelulaitteilla päästään siihen. Haanpää korostaa koulutuksen merkitystä.

svanen_logo_pieni2

Joutsenmerkki asettaa hajusteillekin tiukat vaatimukset.

– Kaikki palveluvastaavamme saavat opastuksen jo työnohjauksessa puhdistusaineiden oikeaan käyttöön ja sen jälkeen näitä asioita käsitellään useissa eri koulutuksissa. Olemme järjestäneet koulutuksia myös yhteistyössä KiiltoCleanin kanssa.

Haanpää kertoo, että SOLlla on ollut omia puhdistusaineita jo yrityksen perustamisesta lähtien.

Ympäristöasioille on määritelty selvät tavoitteet SOLin ympäristöohjelmassa.

– Ne ovat meitä varten räätälöityjä ja niin hyviä että niitä on haluttu ostaakin, mutta emme niitä tietenkään myy, hän lisää.

– Ja siitä, että ympäristöasiat pysyvät esillä arjen keskelläkin, pitävät huolen piiriemme ympäristövastaavat.

Tutustu SOL Vastuullisuusraporttiin

Teksti Vaula Aunola
Kuvat Kati Latva-Panula ja KiiltoClean

SOL Siivouspalvelut

www.kiiltoclean.fi

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1 2 3 4 5 6 7 ... 11 »

half-moon
Johtajat vaihtoivat duunia

Johtajat vaihtoivat duunia

Original Sokos Hotel Pasilan ja Helsingin Vaakunan johtaja Mika Mustasilta tempaisi syksyllä International Housekeeping viikolla ja tarttui kerroshoitajan hommiin yhdessä Pasilan hotellipäällikkö Jani Hintikan kanssa. – Kerroshoitajat ovat arjen sankareita, joiden työpanos on hotellin menestyksen kannalta aivan ehdoton juttu.

half-moon
Klaidis Ahvenainen opiskeli esimieheksi

Klaidis Ahvenainen opiskeli esimieheksi

Palveluesimies Klaidis Ahvenaisen toi Suomeen rakkaus ja samalla ravintola-ala vaihtui siivoukseen. Nykyään hän toimii Silja Linen tiimin esimiehenä.

half-moon
Aina tarvitaan se viimeinen silaus

Aina tarvitaan se viimeinen silaus

Palvelupäällikkö Anne Määttä on pyörittänyt Rukakeskuksen siivoustoimintaa sopimuksen alusta alkaen. Määttä on kuusamolainen, ja niin ovat monet muutkin SOLin palkkalistoilla Rukalla ja Kuusamossa olevat.

half-moon
Puolitoista miljoonaa palvelumahdollisuutta

Puolitoista miljoonaa palvelumahdollisuutta

SOL on hoitanut Messukeskuksen siivouksen ja ulkoalueiden hoidon vuodesta 2008. – Sykähdyttävä palvelu on asiakkaan huomioimista yli oman toimenkuvan, halli- ja turvallisuuspäällikkö Pertti Mörö toteaa.

half-moon
Pohjois-Karjalan lempeä jättiläinen

Pohjois-Karjalan lempeä jättiläinen

SOL on tehnyt yhteistyötä Pohjois-Karjalan Osuuskaupan kanssa jo yli 15 vuoden ajan huolehtimalla siisteydestä myymälöissä, ravintoloissa ja ABC-liikenneasemilla. Eri kohteissa työskentelee yli 60 SOLilaista.

half-moon
Heinon Tukku Jari Korhonen

Yhteistyö käynnistyi suunnitteluvaiheessa

Heinon Tukku avasi Kuopioon Suomessa ainutlaatuisen kalan ja hevi-tuotteiden toimitustukun ja tuotantolaitoksen. SOL oli jo suunnitteluvaiheessa mukana projektissa.