etusiulle artikkeli

JAA

Ympäristöystävällistä puhtautta

- Puhdistusainevalikoimamme on tarkkaan harkittu, kouluttaja Paula Haanpää sanoo.

SIIVOUSPALVELUT

Ympäristöystävällistä puhtautta

SOL on tehnyt jo pitkään yhteistyötä suomalaisen KiiltoCleanin kanssa, joka valmistaa ja kehittää ympäristöystävällisiä puhdistusaineita.

KiiltoCleanin tuotekehityspäällikkö Heidi Kähkönen kertoo, että ympäristöarvoihin on yrityksessä suhtauduttu vakavasti jo vuosikymmenien ajan.

SOL-tuotteet ovat kaikki Joutsenmerkittyjä

– Joutsenmerkki puhdistusainepakkauksiemme kyljessä on tärkein osoitus puhdistusaineidemme ympäristöystävällisyydestä.

Se kertoo, että puhdistusaine on tutkitusti ympäristöä säästävä, käyttäjälle turvallinen ja tehokas. Kun Joutsenmerkki lanseerattiin 30 vuotta sitten, KiiltoClean lähti mukaan hyvin nopeasti.

– SOL-tuotteet, kuten SOL Yleispuhdistaja, ovat kaikki Joutsenmerkittyjä.

– Ympäristömerkin saaminen tuotteelle ei ole mikään pikku juttu ja tuotekehitystyötä saatetaan tehdä jopa kolme vuotta. Sen jälkeen kun idea uudesta tuotteesta on syntynyt, kuluu yleensä noin vuosi siihen, että valmista tuotetta on varastossa. Uudenlaisia puhdistusaineita tarvitaan esimerkiksi silloin, kun markkinoille tulee uusia pintamateriaaleja.

– Asiakkaan tarve on kuitenkin kaikkein tärkein syy kehittää uusi tuote.

– SOL osallistuu tuotekehitystyöhömme ja testaa uusia tuotteita.

aa_Kahkonen-Heidi

– SOL osallistuu tuotekehitystyöhömme ja on mukana testaamassa uusia tuotteita, KiiltoCleanin tuotekehityspäällikkö Heidi Kähkönen sanoo.

 

Elinkaari arvioidaan

Heidi Kähkönen kertoo, että KiiltoCleanillä mietitään tuotteen kaikkien vaiheiden ympäristövaikutukset tarkkaan.

– Raaka-aineet valitaan niin, että ne rasittavat mahdollisimman vähän ympäristöä. Suurin osa niistä tulee Keski-Euroopasta, koska Suomesta niitä ei saa. Näiden kuljetusten ympäristövaikutuksia pyrimme vähentämään niin, että suunnittelemme hankinnat tarkkaan ja ostamme raakaaineita suuria määriä kerralla.

– Tehtaallamme on sertifioitu ympäristöjärjestelmä, ja jopa pakkausten muovin määrä on optimoitu.

 

Tavoitteissa on onnistuttu

SOLin kouluttaja Paula Haanpää kertoo, että puhdistusaineiden haittoja on saatu merkittävästi vähennettyä ja kehitystyötä tehdään koko ajan.

– Se on sekä ympäristö- että työturvallisuusasia. Olemme esimerkiksi vähentäneet desinfiointiaineiden käyttöä ja ponneainepakkauksissa olevia puhdistusaineita ei käytetä enää lainkaan. Puhdistusainevalikoimamme on tarkkaan harkittu ja jo nyt 85 prosenttia käyttämistämme aineista on ympäristömerkittyjä.

– Oikea annostelu on myös avainasemassa ja annostelulaitteilla päästään siihen. Haanpää korostaa koulutuksen merkitystä.

svanen_logo_pieni2

Joutsenmerkki asettaa hajusteillekin tiukat vaatimukset.

– Kaikki palveluvastaavamme saavat opastuksen jo työnohjauksessa puhdistusaineiden oikeaan käyttöön ja sen jälkeen näitä asioita käsitellään useissa eri koulutuksissa. Olemme järjestäneet koulutuksia myös yhteistyössä KiiltoCleanin kanssa.

Haanpää kertoo, että SOLlla on ollut omia puhdistusaineita jo yrityksen perustamisesta lähtien.

Ympäristöasioille on määritelty selvät tavoitteet SOLin ympäristöohjelmassa.

– Ne ovat meitä varten räätälöityjä ja niin hyviä että niitä on haluttu ostaakin, mutta emme niitä tietenkään myy, hän lisää.

– Ja siitä, että ympäristöasiat pysyvät esillä arjen keskelläkin, pitävät huolen piiriemme ympäristövastaavat.

Tutustu SOL Vastuullisuusraporttiin

Teksti Vaula Aunola
Kuvat Kati Latva-Panula ja KiiltoClean

SOL Siivouspalvelut

www.kiiltoclean.fi

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1 2 3 4 5 6 7 ... 9 »

half-moon
Hartwall Arenalle kelpaa vain paras

Hartwall Arenalle kelpaa vain paras

– Asiakkaamme nauttivat meillä viihteen ensiluokkaisia elämyksiä ja lähtökohdan pitää siis kaikessa muussakin olla huippulaatu, 20-vuotisjuhlia viettävän Hartwall Arenan toimitusjohtaja Kimmo Kivisilta toteaa.

half-moon
Siisti kesäduuni laivalla

Siisti kesäduuni laivalla

Taru Kortelainen on jo kolmatta kesää SOLin laivatiimissä. Hän pelaa jääpalloa ja on jo edustanutkin Suomea MM-kisajoukkueessa. – Joukkuepeleissä pelataan joukkueelle, ei itselle. Olen huomannut, että tämä toimii myös töissä.

half-moon
Asuntomessuilla työskentelee SOLin iloinen messuryhmä

Asuntomessuilla työskentelee SOLin iloinen messuryhmä

Mikkelissä vietetään tänään vuoden 2017 Asuntomessujen avajaisia. Viime vuonna Seinäjoella järjestetyt Asuntomessut houkuttelivat kaikkiaan 130 000 kävijää ihastelemaan uusia kauniita koteja ja Mikkeliin odotetaan saman verran vieraita.

half-moon
Minuuttipeliä Seutulassa

Minuuttipeliä Seutulassa

Samaan aikaan, kun lomalaiset kiinnittävät turvavyönsä, SOL lentokenttätiimi valmistautuu ja on yleensä jo portilla vastassa. Tarkkaa aikataulutusta vaativaa lentokoneiden siivousta ohjataan palkitulla mobiilijärjestelmällä.

half-moon
Siisteys hellii hotellivieraita

Siisteys hellii hotellivieraita

– Jos hotellissa ei ole siistiä, ei auta vaikka seinät olisivat kullatut. SOL on hoitanut Scandic-hotelliemme siivousta toimintansa alusta alkaen 1990-luvulta ja sopeutuu ketterästi tarpeiden vaihteluihin, varatoimitus- ja talousjohtaja Jouko Liimatainen sanoo.

half-moon
Hyvärilä ostaa osaamista

Hyvärilä ostaa osaamista

Hyvärilän Nuoriso- ja matkailukeskus valitsi kumppanikseen SOLin. Aiemmin siivouspalvelut hoidettiin omin voimin. – Heiltä löytyy vahvempaa alan osaamista, kuin meiltä itseltämme, toimitusjohtaja Jason Koukku sanoo tyytyväisenä.