etusiulle artikkeli

JAA

Uusi toimialajohtaja SOL Turvallisuuspalveluille

– Aineellisen omaisuuden lisäksi yrityksillä on paljon aineetonta omaisuutta, mitä haluamme suojella, turvallisuusalan vasta valittu toimialajohtaja Olli Laakso toteaa.

TURVALLISUUSPALVELUT

Uusi toimialajohtaja SOL Turvallisuuspalveluille

– SOLin vahvuus on moniosaamisessa ja asiakaslähtöisessä ketteryydessä. Siirrymme omaisuuden vartioinnista omaisuuden suojeluun, ja tähän linkittyvät myös muut asiakkaan liiketoiminnan häiriöttömyyttä tukevat palvelut kuin pelkkä vartiointi, Olli Laakso toteaa.

Toukokuun alussa aloitti työnsä SOLin uusi toimialajohtaja Olli Laakso vastuualueenaan kaikki SOLin turvallisuuspalveluihin liittyvät asiat. Samaan aikaan hänellä tuli täyteen 30 vuotta turvallisuusalalla.

– Alun perin minusta piti tulla voimistelunopettaja, mutta lähdin kesätöihin vartijaksi ja sillä tiellä olen edelleen eli tästä tuli varsin pitkä kesätyö, Olli Laakso nauraa.

Laakso suoritti turvallisuusalan erikoisammattitutkinnon Porvoossa ensimmäisellä pilottikurssilla vuonna -95.

– Sen jälkeen päädyinkin sitten päätyöni ohella samaan oppilaitokseen opettajaksi kyseisen tutkinnon opettajaksi. Lisäksi olen myöhemmin täydentänyt osaamistani teknillisessä korkeakoulussa.

Laaksolle on kertynyt perspektiiviä alan asioihin niin turvallisuusalan suurten asiakkuuksien vastuuhenkilönä, alan pörssiyritysten johtokunnan jäsenenä, kansainvälisen paloturva yrityksen Suomen toimitusjohtajana kuin yrittäjänäkin.

– Ala on kohdellut minua hyvin ja olen tyytyväinen siitä, että olen saanut monenlaisia vastuita. Vartioimisliikkeiden liiton hallituksen jäsenenä olen saanut seurata ja olla mukana kehittämässä vartiointialaa muiden pitkän linjan ammattilaisten kanssa, joiden tekemää työtä arvostan edelleen suuresti. Opetushallituksen ohjausryhmässä olen puolestani päässyt osaltani vaikuttamaan yksityisen turva-alan koulutuksen kehittämiseen.

– Teknologista kehitystä on vuosien aikana tapahtunut kuten muillakin palvelualoilla, mutta suurin muutos alalla on varmaan ollut sen selkeä ammattimaistuminen 90-luvulla, kun suuret vartiointiliikkeet Securitas ja Falck rantautuivat Suomeen. Laakso toteaa, että samaan aikaan alkoi alan koulutus kehittyä.

– Nykyvartijat ovat hyvin ammattitaitoista väkeä. 20 vuotta sitten ei olisi voitu puhuakaan siitä, että vartijat suorittaisivat myös jollakin tasolla tehtäviä yleiseksi katsottavilla julkisilla alueilla. Jo pelkästään se, miten usein alan lainsäädäntöä on uudistettu kertoo paljon sen dynamiikasta ja kasvusta.

Turvallisuus on tunne

Laakso toteaa, että turva-alakin on ihmistiedettä. 

– Turvallisuus on tunne, jonka haluamme tuntea ja se ei aina ole rationaalinen. 

– Aineellisen omaisuuteen lisäksi yrityksillä on paljon aineetonta omaisuutta, mitä haluamme suojella. Myymälävartioinnissa se on esimerkiksi asiakkaan hyvä imago. Haluamme luoda viihtyisän ostoselämyksen ja mukavat
puitteet ostoksien suorittamiselle. Tähän linkittyy suoraan myös muun muassa myymälän siisteys ja valaistus.

Laakso pitää SOLin erityisinä vahvuuksina moniosaamista ja perheyrityksen ketteryyttä.

– Kun ajattelemme esimerkiksi kiinteistön arvon säilymistä niin myös kiinteistönhoito on turvallisuutta ja siihen meiltä löytyy osaamista. Alallamme tuotetaan ja säilytetään myös paljon dataa ja tämän tieto-omaisuuden siirtymisen valvominen luo myös turvallisuutta.

Turvallisuusalan voimakas hintakilpailu on Laakson mukaan luonut alalle turhankin paljon standardeja palvelumalleja.

– Me pystymme muokkaamaan asiakkaalle juuri sopivan palvelun nopeas­ti ja joustavasti. SOLin päätöksenteon dynamiikka on semmoista, mitä en ole monessa paikassa tavannut.

– Ja henkilökunnan työhyvinvointiin panostetaan. Hyvä lopputulos syntyy niin, että tyytyväinen työntekijä tekee työnsä hyvin ja asiakas tulee tyytyväiseksi.

SOL Turvallisuuspalvelut

Teksti ja kuva: Vaula Aunola

LUE LISÄÄ AIHEESTA

1 2 3 4

half-moon
Hartwall Arenalla kuhisee tapahtumapäivinä

Hartwall Arenalla kuhisee tapahtumapäivinä

Valvomokopin luukulla on meneillään tapahtumaa edeltävä normaali kuhina. Info palvelee oman talon väkeä ja asiakkaita, ja kun Hartwall Arenalle soittaa tai lähettää sähköpostia niin asiaan tarttuu SOLilainen. 14 000 katsojan täyttäessä talon tarvitaan niin joustoa kuin reagointinopeuttakin.

half-moon
Hartwall Arenalle kelpaa vain paras

Hartwall Arenalle kelpaa vain paras

– Asiakkaamme nauttivat meillä viihteen ensiluokkaisia elämyksiä ja lähtökohdan pitää siis kaikessa muussakin olla huippulaatu, 20-vuotisjuhlia viettävän Hartwall Arenan toimitusjohtaja Kimmo Kivisilta toteaa.

half-moon
Tunnelissa on aina kamera kaverina

Tunnelissa on aina kamera kaverina

Helsingin keskustan alla mutkittelee kolmen kilometrin mittainen huoltotunneli, jonka kiinteistönhuollon ja turvallisuuden perustana on kattava kameravalvonta. – Tunnelissa kukaan ei ole koskaan yksin, SOLin Aurinkovoimalan palveluesimies Pasi Perkiömäki sanoo.  

half-moon
Kameravalvonta korvaa piirivartiointia

Kameravalvonta korvaa piirivartiointia

Kameravalvonta vähentää turhia hälytyksiä ja tarkkailee tiloja 24/7. Vartija saadaan kohteeseen silloin, kun häntä todella tarvitaan.

half-moon
Ortonilla palvellaan 24/7

Ortonilla palvellaan 24/7

Toiminta sairaalaympäristössä edellyttää erityisosaamista. Invalidisäätiö Ortonin ja SOLin yhteistyössä kiinteistöhuolto- ja turvallisuuspalvelut täydentävät kustannustehokkaasti toisiaan.